середу, 5 лютого 2020 р.

Цифрова грамотність



     З січня 2020 року Міністерство цифрової трансформації запустило онлайн платформу в рамках проєкту «Дія. Цифрова освіта», метою якого є навчання українців цифровим навичкам. Сьогодні Президентом держави поставлено амбітне завдання перевести майже всі послуги в державі в цифровий формат, так звана діджиталізація – оцифрування інформації. Та на жаль, рівень цифрової освіти населення бажає бути кращим.

Тож саме новий проєкт і допоможе кожному бажаючому освоїти ази цифрової освіти, щоб впевнено користуватися різноманітними онлайн сервісами. Навчання побудоване в цікавій формі освітніх серіалів від найпростішого до складного, які ведуть відомі актори та телеведучі, експерти.
До цього проекту долучилися і бібліотеки Полтавщини, зокрема, й наша Зіньківська ЦРБ.
 

Першими користувачами платформи стали бібліотекарі ЦРБ, які проходять навчання, щоб підняти рівень своєї компетенції з даних питань та вміти кваліфіковано допомогти користувачам, які виявлять бажання вчитися. Тож перші кроки зроблені, вчимося далі, а всіх бажаючих запрошуємо до бібліотеки здобувати нові знання та навички та отримати сертифікати про здобуту освіту.

Немає коментарів:

Дописати коментар