четвер, 22 лютого 2018 р.

У пісні душа народу



Вечір  П’ять хвилин з мистецтвом«У пісні душа народу»

 
Здавна Україна славилася своїми людьми, мальовничою природою і задушевною піснею. Надзвичайно вона багата звичаями  та традиціями. Багатющий скарб нашого народу ми отримали в спадок і мусимо зберегти його та передати нашим дітям, щоб не перервався зв'язок поколінь, щоб зберегти генетичну пам'ять  нашого народу.
Саме тому, при  Зіньківській районній бібліотеці вже не один рік діє салон «Світ рукотворного дива», де на заходах  бібліотекарі знайомлять користувачів  з народними звичаями, традиціями та обрядами. Разом із майстрами шиємо, в’яжемо, вишиваємо, вирізаємо по дереву, майструємо, виготовляємо обереги українського народу…
Одним із важливих елементів у творчому процесі салону є українська пісня. Вона завжди йде поруч: милозвучна, чарівна, голосна, весела, лірична  інколи журлива…

  Саме їй, вірній супутниці  заходів нашого салону  – нерукотворній скарбниці народної творчості – українській пісні, присвятили бібліотекарі Лариса Криштопа та Тетяна Жук  - вечір «У пісні душа народу», який   для постійних учасників бібліотечного салону «Світ рукотворного дива» та учнів Зіньківської СШ № 2, провели в актовому залі Зіньківської дитячої музичної школи, спільно з викладачами та учнями.

  Розпочали свій захід  інсценівкою «Пісня – основа рукотворних справ», де показали, яку роль відіграє пісня  у житті людини. Легенду про пісню розповіла старійшина салону «Світ рукотворного дива» -  Гапон Валентина.
Життєво та пристрасно з жартом чи журбою, з молитвою за мир в Україні звучали українські пісні у виконанні Колісник Анастасії, тріо бандуристів та викладачів Зіньківської дитячої музичної школи: Світлани Должко, Тамари Діденко, Анастасії Новікової, дуету Ірини Горобець та Анастасії Новікової, ансамблю бандуристів, вокального ансамблю учнів старших класів.   
 

 


Співали на вечорі учасники салону «Світ рукотворного дива» та його солістка Уляна Шкицька. 

Виставку інсталяцію декоративно-прикладного мистецтва продемонструвала Давидко Ангеліна користувач Зіньківської РДБ.   

Закінчилося свято, але зустріч з піснею не закінчується. Вона залишиться з нами, як вірний  друг та товариш. Любіть свою Батьківщину, її чарівну мову та дзвінкоголосу українську пісню, відтворюйте традиції і обряди нашого народу, зберігайте і поповнюйте  творчу спадщину України.  



Немає коментарів:

Дописати коментар