середу, 21 лютого 2018 р.

Нове видання «Виру»


Нове видання «Виру»

Фонд Зіньківської ЦБС поповнився надзвичайно цінною книгою. Вперше з’явилося видання під однією обкладинкою двох видатних українських письменників-земляків, лауреатів Шевченківської премії, братів Григорія та Григора Тютюнників – без будь-яких цензурних та редакторських правок – «Вир»: роман та кіносценарій.

Неабияких зусиль до виходу цієї книги доклав виходець із Лубенського району, дослідник творчості Григора Тютюнника, доктор філологічних наук, професор Олексій Неживий. Понад 30 років він викладав у Луганському національному університеті імені Т.Г. Шевченка та покинути місто й повернутися на Полтавщину його змусила війна на сході України.
Своє покликання О. Неживий вбачає в літературознавчих дослідженнях і наголошує: «Досліджувати письменника – це оприлюднювати та поширювати його творчий доробок». І сьогодні ми маємо змогу перечитати «Вир» у авторському задумі, без правок і скорочень про трагедії 30-х років ХХ століття. Книга вийшла у видавництві «Дивосвіт» у 2017 році за кошти обласного бюджету згідно Плану випуску соціально значущих видань, нажаль, накладом всього 300 примірників. Ознайомитися з новим виданням «Виру» можна в читальному залі районної бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар