середу, 21 лютого 2018 р.

Мова рідна – найдорожчий скарб


 «  Мова рідна – найдорожчий скарб»
Що може бути дорожчим для людини, як рідне слово. Слово оповите любов’ю, вигране не вічністю, музично – незбагненне і сонячно – прозоре, заходить у наші серця з народження. Ніжне українське слово будить у нас людину.  Рідна мова – це таїна, яка робить народ народом і увінчує найтонші порухи його душі.

            21 лютого в Міжнародний день рідної мови у читальному залі районної бібліотеки для дорослих було проведено турнір красномовців « Мова рідна – найдорожчий скарб». Запрошені користувачі бібліотеки, учні Регіонального центру професійно – технічної освіти, мали змогу перевірити свої знання з української мови, дізнатися багато цікавого та корисного.

            Ведучі заходу – бібліотекарі Ольга Бєдоєва та Валентина Зеленська провели учасників заходу стежинами становлення української мови, розказали про часи її занепаду та розквіту. А потім розпочався турнір, під час якого учні мали змогу взяти участь у конкурсах « Оратор», « Редактор», « Розсипаночка», « Язик до Києва доведе», «Хвилинка», а також розіграли гумореску « Кухлики» у ролях. Протягом усього заходу звучала щира українська пісня.
 


            Лейтмотивом заходу прозвучали слова про те, що все минає, а слово залишається. І нам треба робити все, щоб наше слово зазвучало повсюди, щоб рідна мова зайняла почесне місце в нашій державі. То ж хай живе, переживає століття і покоління найбільше диво – рідна мова!
 


Немає коментарів:

Дописати коментар