четвер, 15 лютого 2018 р.

Респект – зустріч: Медична реформа : зміни, що нас чекають


Медична реформа : зміни, що  нас чекають
Респект – зустріч
         Медична реформа в Україні стартувала. Як і будь-які нововведення, вона викликала неоднозначну реакцію в суспільстві. На сьогоднішній день запитань у споживачів медичних послуг набагато більше ніж відповідей.
Щоб з’ясувати, що конкретно чекає на жителів району у реформованій медичній галузі району, у Зіньківській ЦРБ було організовано респект-зустріч із завідуючою інформаційно-аналітичним центром комунального закладу «Зіньківський центр медико-санітарної допомоги» Вікторією Черкашиною.

         Завідуюча відділом обслуговування ЦРБ Лідія Колоша познайомила учасників зустрічі з результатами соціологічного опитування, проведеного центром « Socis»  щодо ставлення українців до започаткованих змін у медицині і запросила до слова гостю заходу, яка у своєму виступі наголосила, що мета медичної  реформи, щоб державні  кошти йшли за пацієнтом.

Вікторія Миколаївна підкреслила, що реформа включає декілька етапів і наразі розпочато реформування первинної ланки медичної допомоги, а це означає, що з квітня місяця  ми маємо право обрати собі сімейного лікаря і заключити з ним декларацію про надання послуг.
У присутніх відразу ж виникло чимало запитань: до кого саме з сімейних лікарів нашого району можна буде звернутися для укладення декларації, яким буде режим роботи сімейних лікарів, яку кількість пацієнтів може набрати один лікар, чи  можна буде змінити лікаря при потребі та ін. Відчувалося, що  учасники зустрічі стурбовані  змінами і їм нелегко переналаштуватися на нове. А оскільки на захід зібралися люди переважно поважного віку, то їх цікавила  робота екстреної медичної допомоги, їх послуги, виконання програми «Доступні ліки».

Гостя зустрічі постаралася якомога змістовніше відповісти на всі запитання присутніх, запевнивши, що без надання медичної допомоги в нашому районі ніхто не залишиться. На закінчення зустрічі вона побажала всім оптимізму та віри в те, що реформи в нашій державі забезпечать всім українцям зміни на краще і достойне життя.
Бібліотекарі запропонували учасникам зустрічі ознайомитися з виставкою-інформацією  «Я маю право на медичну допомогу» та прес-переглядом, в  матеріалах якого можна знайти відповіді на запитання щодо медичної реформи та подарували кожному учаснику флаєри з корисними посиланнями на Інтернет-ресурси щодо теми зустрічі. 
 





Немає коментарів:

Дописати коментар