вівторок, 28 лютого 2017 р.

Тренінг «Геть насильство над дітьми»

Тренінг «Геть насильство над дітьми»

         В клубі «Феміда», що працює на базі Зіньківської центральної районної бібліотеки, спільно з учнями 10 класу  спеціалізованої школи № 2 міста  та відділенням бюро правової допомоги  пройшло чергове заняття під назвою «Геть насильство над дітьми» у формі тренінгу.

 
Головний спеціаліст Зіньківського бюро правової допомоги  Катерина Суконько розповіла, що таке насильство, як розпізнати різні форми насильства, які нормативні документи захищають дітей від насильства, про створені служби  по захисту прав дитини.

Переглядаючи під час тренінгу відеоролики - «Дитяча жорстокість», «Жорстокість і насильство», « Світ без насильства», «Насильство в сімʼї», учні аналізували їх, називали форми насильства, визначали причини жорстокого поводження однолітків. 
За допомогою тренінгових вправ учні мали змогу побачити та  відчути наслідки насильства, які виникають внаслідок здійснення порушень прав дітей. Відрадно , що наші юні користувачі сприймають акти насильства над дітьми та однолітками негативно, бурхливо реагуючи при розгляді тієї чи іншої ситуації. 
Ця гра  дала  можливість учням Хоменко Даші, Саранчі Вікторії, Шатраві Владі та іншим навчитися відстоювати свої права, свою гідність,  захистити себе, пережити почуття людини, над якою скоєно насильство, відчути відповідальність за свої вчинки та навчитись доброзичливого відношення до оточуючих.
Цікаво пройшла гра  «Перетягни журнал» між двома парами учнів, обидві з яких вирішили цю ситуацію мирно. Мохнацький  Віталій вирішив поступитися і віддати журнал Земляній Анастасії, а Савченко Олег та Чиж Світлана сіли разом і стали знайомитися з його змістом. До речі, журнал був прапвової тематики  «Історія та правознавство», який вміщує розробки уроків за шкільною програмою.

 


Лідія Колоша, завідуюча відділом обслуговування центральної районної бібліотеки , познайомила учасників тренінгу з викладкою книг «Право дітей на захист від жорстокого ставлення та насильства».

 Заключним акордом засідання клубу були викладені із букв слова «Геть насильство над дітьми!».



Сподіваємося, що цей захід залишив слід в їхніх серцях і вони,  в майбутньому, стануть добрими батьками та лагідними матерями для своїх дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар