середу, 15 березня 2017 р.

Зустріч із народною майстринею Оленою Спеціальною

Зустріч із народною майстринею Оленою Спеціальною

В черговий раз читальний зал Зіньківської районної бібліотеки для дорослих розквітнув барвами українських рушників та вишиванок.

Цього разу на зустріч до наших користувачів – пенсіонерів, учасників Університету третього віку при територіальному центрі міста, та запрошених гостей - учнів і вчителів Тарасівської з/о школи завітала наша землячка, заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреат премії імені Данила Щербаківського, народний майстер Луганщини Спеціальна Олена Павлівна, уродженка села Тарасівка.
 


Біографічними віхами долі знаної майстрині  повів учасників заходу завідуючий Зіньківським народним історичним музеєм Віктор Литус.

А потім до слова запросили Олену Павлівну. І ось уже мерехтить у її вправних руках рушник із Деревом життя, мережиться тонке полотно вишиванки, квітнуть узори на створених з безмежною любов’ю до України виробах. А розповідь майстрині, закоханої у свою справу, у давнє мистецтво далеких пращурів – жива, емоційна нікого не залишає байдужим, навіть хлопці, присутні на зустрічі, із захопленням переглядають створені майстринею рушники.

Були на зустрічі і спогади про нелегке дитинство, юність, і смуток та печаль за покалічений сьогоднішній Схід України, і, головне, віра у світле майбутнє свого народу, його єдність та неподільність, відродження народних ремесел та традицій, а з ними і величі українців як трудолюбивої, мирної, щирої душею нації.

На згадку про зустріч Олена Павлівна подарувала до Зіньківського музею один зі своїх рушників, а на завершення теплого спілкування вразила присутніх мистецьким декламуванням гуморесок Павла Глазового, отримавши від вдячних слухачів оплески та яскраві весняні квіти.




Немає коментарів:

Дописати коментар