середу, 22 лютого 2017 р.

Поетичний калейдоскоп «Барвистість одвічна народної мови»

Поетичний калейдоскоп «Барвистість одвічна народної мови»
(До Міжнародного дня рідної мови)



О  слово рідне!  України слава !
Богдана  мудрість і Тараса заповіт.
І гул століть, і сьогодення гомін
В  тобі  злились, як  духу  моноліт.


21 лютого - День рідної мови.  Це свято унікальне. Винятковість його в тому, що воно є і спільним, і водночас вузько родинним для людей, яких об'єднала  історична доля в єдиний моноліт - народ.    
В Зіньківській центральній районній бібліотеці до Міжнародного дня рідної мови для учнів 9 класу ЗСШ № 2 було проведено поетичний калейдоскоп «Барвистість одвічна народної мови». 

 Бібліотекарі Тетяна Жук та Лариса Криштопа розповіли учням про одну із дорогих спадщин українського народу - його мову, яка об’єднує  в собі  народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь, котру треба примножувати та оберігати. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

Учасники заходу прийняли участь в вікторині крилатих  висловлювань «Рідна мово моя, поетична і ніжна», 

ознайомилися з переглядом літератури «Мова єднає всіх », 
 

переглянули мультимедійний   показ    кульмінаційних  дат  «Рідна мова - то доля народу».
 

 

 Особливу активність учні  проявили в експрес-опитуванні «За що я люблю українську мову ?» Відповіді були щирі, теплі і змістовні, всі учні люблять і шанують рідну мову. 

 «Бо вона всіх українців об’єднує» - підкреслив думку своїх однокласників Шапошник Ярослав, а Даценко Ліза виконала українську народну пісню «Чорнобривці», яку підтримали всі учасники заходу.  

Немає коментарів:

Дописати коментар