середу, 22 лютого 2017 р.

«Романсу світлі почуття»

«Романсу світлі почуття»


Поезія і музика черпають черпають своє натхнення з одного джерела- з душі людини, з глибинного світу її почуттів. Інакше хіба могло б виникнути таке диво, як романс! 22лютого, напередодні весняних свят, в центральній районній бібліотеці відбувся гурман-вечір шанувальників романсу  «Романсу світлі почуття». 

На масовий захід були запрошені пенсіонери територіального центру та користувачі бібліотеки м.Зінькова, які поринули в мелодійний ,чуттєвий світ романсу.                                                                                                                                         
На голови, де наче солов’ї,
Своє гніздо щодня звивають будні
Упав романс,як він любив її
І говорив слова їй незабутні.
                                             Л.Костенко 
Ось так  тепло,несподівано сказала про романс Ліна Костенко. І справді, в піснях-романсах ми відчуваємо оригінальність і неповторність:кохання, біль розлуки, мрії про щастя. Романсу довіряли свої найпотаємніші думки в усі часи. Саме романс доніс до наших днів щиру любов Євгена Гребінки, палке кохання Івана Франка, тривогу й сум Олександра Олеся. Про історію виникнення і сьогодення романсу розповіли ведучі: провідний бібліотекар Зеленська Валентина та бібліотекар Бєдоєва Ольга.


В затишній камерній атмосфері пролунали відомі, неповторні українські романси «Місяць на небі», «Ой у вишневому саду», «Ніч, яка місячна», «Ой ти дівчино з горіха зерня» , «Чорнобривці» та інші. За чашкою чаю, ще довго йшла неспішна розмова про прекрасне. Ось такий був гурман-вечір романсу, який дав змогу учасникам заходу доторкнутися до краси в музиці і в почуттях. І хочеться вірити, що після цієї зустрічі ми стали добрішими, розкрили Зір Душі своєї і відчули красу навколишнього світу і людей, які нас оточують.      

Немає коментарів:

Дописати коментар