пʼятницю, 6 травня 2016 р.

«Писанка - символ України»

«Писанка  - символ України»

Салон «Світ рукотворного дива»(Майстер – клас)

  «У світі доти існуватиме любов,
доки люди писатимуть писанку».
(Народна мудрість)

 Україна – країна смутку і краси, радості  й печалі, розкішний вінок із рути й барвінку, над яким світять яскраві зорі, це історія мужнього народу, що віками бореться за волю і щастя. Історію свого народу можна пізнати, вивчаючи його  обряди, звичаї, традиції.

 Саме відроджуючи народознавство , звичаї та традиції рідного краю, на базі Зіньківської районної бібліотеки,  постійно працює салон народної творчості «Світ рукотворного дива». Ведучі салону «Світ рукотворного дива» Криштопа Л. та Жук Т., проводять творчі вечори, майстер – класи, зустрічі з цікавими та талановитими людьми нашого краю.

 Так весняне заняття салону розпочали з вивчення народних традицій, пов’язаних  з найулюбленішим весняним святом усіх християн – Святом Пасхи, або Великоднем.
 Ведучі заходу ознайомили присутніх з історією виникнення Великодніх свят, традиціями писанкарства, особливостями приготування пасок та обрядами свят.
Для  постійних учасників салону  та гостей був проведений майстер – клас «Писанка - символ України»  майстром  народної творчості  по писанкарству Прислонським В. П.






  До уваги запрошених була запропонована книжкова виставка «Диво із див – українська писанка». 

  На заході, зігрітому сонячним теплом та лагідними усмішкам  учасників, царила атмосфера дружби, поваги та гарного настрою.
  Учасники салону люди активні творчі та обдаровані. Кожен учасник приніс із собою та поділився старовинними рецептами пасок.

 А спонсори вечора приватні підприємці Павленко А. та Павленко В., забезпечили учасників заходу смачними  пасками та тістечками.

 Сьогодні на нашому заході ми ознайомили вас, наголосила директор Зіньківської центральної бібліотеки Тоцька Н. В., із невеликою частиною традицій українського народу, запалили в душах український вогник цікавості. Святий Великдень несе нам довговічну радість перемоги сина Божого, дарує надію на впевненість у завтрашньому дні. Бережемо звичаї народу, та не повторне багатство України  - писанку.






Немає коментарів:

Дописати коментар