пʼятницю, 27 травня 2016 р.

Нарада бібліотечних працівників.


Популяризація української літератури бібліотеками серед користувачів – це звичайна, традиційна робота, яка проводиться постійно. Нажаль, ми сьогодні є свідками того, що в суспільстві втрачається інтерес до читання. В країні відбувається активний процес перетворення людей на глядачів – всі прикуті до телевізора, всесвітньої «павутини»  Інтернет, а почитати художній твір немає часу.
            «Популяризація української літератури: традиції та новації» ці темі була присвячена нарада бібліотечних працівників району. На ролі публічних бібліотек у забезпеченні інформаційних потреб користувачів у своєму виступі наголосила директор ЦБС Н. Тоцька.


            Щоб читач читав українську книгу – потрібно її популяризувати. Сьогодні інколи надзвичайно важко рекомендувати сучасну українську книгу. З одного боку з’являється багато нових імен, творів, з іншого – в творах багато не нормативної лексики. Здивувати, захопити, показати та надати можливість спробувати самому – основне в інноваційних формах роботи з користувачами, які сьогодні використовує районна бібліотека для дорослих, - розповіла зав. відділом обслуговування Л.Колоша. 

На обслуговуванні користувачів-дітей та популяризації читання в період літніх канікул зупинилася в.о. директора Зіньківської РДБ Л.Верьовка.  З методичними рекомендаціями Національної парламентської бібліотеки України «Технологічні аспекти обслуговування користувачів» працівників бібліотек ознайомили зав. відділом комплектування та обробки літератури В.Твердохліб і зав. методично-бібліографічним відділом З.Максименко. 

Немає коментарів:

Дописати коментар