середу, 4 травня 2016 р.

« ЗА ТИХ, ХТО ПАВ В БОЮ ЗА КРОК ДО ПЕРЕМОГИ».

  ВЕЧІР ПАМ'ЯТІ
 « ЗА ТИХ, ХТО ПАВ В БОЮ ЗА КРОК ДО ПЕРЕМОГИ».

Як тільки вберуться у чарівні білі квіти сади навесні, засвітять дивовижні свічки каштани, а вся земля випромінюватиме радість, щасті і нестримну жагу до життя, в один з таких прекрасних днів, 9 травня, ми відзначаємо велике свято – День перемоги. Вже 71 рік несемо ми квіти до могил загиблих. Несемо з вдячністю у серцях. І хоч все далі відходять роки Другої Світової війни та не згасає пам ять про тих, хто поклав своє життя на вівтар Великої Перемоги, хто поліг у боях заради щастя інших.

            І як данина шани всім загиблим 4 травня у читальному залі районної бібліотеки для дорослих пройшов вечір памяті « За тих, хто впав в бою за крок до перемоги». На вечорі були присутні учні Аграрного ліцею міста, які завдяки бібліотекарям Ользі Бєдоєвій та Валентині Зеленській ще раз згадали про страшні роки фашистської окупації, прослухали он –лайн розповіді очевидців, які пережили страшне пекло війни, переглянули хронічку воєнних подій та послухали пісні воєнної пори.


            Запрошений гість заходу – заступник військового комісара Зіньківського райвійськкомату Хрипко Олександр Миколайович розповів учням, що через 71 рік в Україну знову прийшла війна і на захист країни стали захисники – мужні і сміливі, як і їхні діди та прадіди. 

Він закликав не проходити байдуже повз пам’ятники і обеліски, а зупинитись і згадати усіх, хто поліг в боях в роки Другої Світової війни та сьогоднішньої війни на Сході країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар