пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

ЦІЛЮЩИЙ ТРУНОК ЗЕЛЕНОГО ГАЮ.

       

25 лютого весь світ відзначив 145 – річчя від дня народження видатної української поетеси та громадського діяча Леся Українки. Життя її було піснею. Піснею мужності і любові, натхненною думою про Україну. Обравши зброєю слово, будучи цілеспрямованою натурою у житті і творчості, поетеса стала титаном духу, істинною дочкою Прометея, з великим серцем.
            Саме цій даті був присвячений вечір – портрет « Цілющий трунок Зеленого Гаю», який відбувся 24 лютого у читальному залі районної бібліотеки для дорослих. 


Ведучі заходу бібліотекарі Ольга Бєдоєва, Валентина Зеленська і Лариса Криштопа для присутніх учнів школи №1 міста відтворили деякі моменти з життя Лесі Українки. Розповіли про те, що поезія поетеси -  потужна складова духовної скарбниці нашого народу та світової літератури, що діапазон її лірики дуже широкий, адже в ній роздуми про сенс життя і призначення людини, мрії про світле майбутнє, долю України, місію митця і призначення мистецтва.


            Протягом усього вечора звучали вірші та пісні на слова Лесі Українки. З цікавістю учні переглянули відеофільм про невідомі сторінки життя поетеси. 

Лейтмотивом заходу прозвучали слова про те, що пройдуть роки, десятиліття, століття, а Лесина поезія буде жити, бо від юних літ і до останнього подиху вона стояла на стражі правди і добра, мов легендарна дівчина – витязь, закута в кольчугу свого безстрашшя, гідності і правоти.

Немає коментарів:

Дописати коментар