четвер, 11 лютого 2016 р.

Творчий вечір «У вишиванці вся моя родина»

Творчий вечір «У вишиванці вся моя родина»

Зустріч із майстринею по вишивці Некраш Надією Михайлівною та її родиною.


               


Популяризуючи  та відроджуючи українську культуру, народознавство, звичаї та традиції нашого краю в Зіньківській  центральній районній бібліотеці продовжив свою роботу салон «Світ рукотворного дива».  

  Для учасників салону був організований бібліотекарями Криштопою Л.І. та  Жук Т. Ю.  - творчий вечір родини Некрашів «У вишиванці вся моя родина» .  Зі вступним словом виступила директор ЦБС Тоцька Н.В. 

       З родини продовжується родовід нашої України. Родина Некрашів у нас в Зінькові знана, порядна і шанована, творча і обдарована. Вони  у вишиванках не забувають свій рід, плекають та відроджують звичаї українського народу . Подружжя Некрашів  - Надія Михайлівна та Микола Семенович виростили та виховали порядного сина Миколу та турботливу доньку Оленку. Підростають пестяться в бабусиних обіймах онуки.   

  Під час заходу Надія Михайлівна розповіла про родину та традиції, майстерність родинної вишивки переданої в спадок.   

  Долучилась до сімейної справи і донька Оленка, яка продемонструвала свої   вишивки, а також розповіла про мамині вишивки, як обереги,  які завжди присутні в її житті.  

 Творчість родини Некрашів постійно примножується, не згасає, вона продовжується в дітях та внуках.  Внучка Настуня гарно вишиває, а навчила її вишивати бабуся Надя. Дівчинка продемонструвала свої вироби від яких всі присутні були в захваті.   

 Подруга Надії Михайлівни, Уляна Федорівна подякувала їй за доброту та щирість, а для присутніх вони разом виконали українську народну пісню. 

Вечір продовжився у щирому доброму спілкуванні. 


  Для учасників вечора була представлена книжкова виставка «Родина, родина – як вічна зернина на невмирущому полі життя».  

   Музичне оформлення вечора здійснили викладачі Зіньківської музичної школи Должко С., Пакконен В., Діденко Т. та учениця  Кондратенко Тая. 

   Технічне забезпечення здійснив бібліотекар інтернет - пункту Крохмаль Віталій.
На вечорі перед присутніми виступила волонтер – організатор Полтавського батальйону небайдужих Гайдаш Г.П. з презентацією благодійної акції «Вишиваємо оберіг солдату».





Немає коментарів:

Дописати коментар