пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Вечір-реквієм «Небесна Сотня у серцях жива»




 Наступним етапом акції « За Гідність. Волю. Україну!» став вечір-реквієм «Небесна Сотня у серцях жива», на який завітали безпосередній учасник Майдану, голова райдержадміністрації В.Панченко, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Т.Шулик, начальник сектору культури та туризму райдержадміністрації Л.Кімлик-Яроха, учні Зіньківського Аграрного ліцею, зіньківська поетеса Г.Яремко-Запорожець, волонтер А.Радченко, воїни-земляки – учасники АТО.
Сторінками новітньої історії України учасників вечора повели завідуюча відділом обслуговування ЦРБ Л.Колоша та бібліотекар Т.Жук. 



«Ми хотіли мирним шляхом довести владі своє право на краще життя, - ділиться своїми спогадами В.Г.Панченко, - та проти нас послали вишколених і навчених вбивати спецназівців». 

Словами власної пісні про Героїв Небесної Сотні доповнює розповідь Віталія Григоровича викладач Зіньківської музичної школи В.Найда.


Болем та гордістю за мужніх українців, тих хто загинув на Майдані і тих, хто зараз боронить східні рубежі країни, звучать віршовані рядки поетеси Г.Яремко-Запорожець.

А до слова вже запрошуються земляки – учасники АТО: В.Коритченко, М.Артемов та М.Дорогокупля, які поділилися своїми спогадами про те, що довелося переживати їм там – на Донбасі. Їх доповнює А.Радченко, отаман зіньківських козаків, волонтер, який неодноразово доставляв солдатам на Сході листи та дарунки від рідних та небайдужих зіньківчан.



            
             

             

Від молоді міста з віршем Д.Шулик «Моя країна теж мені болить» виступила учениця 9-А класу ЗСШ №2 В.Шатрава,

а  про те що для молодих учасники Революції Гідності є справжніми героями та прикладом відданого служіння своєму народові говорив В.Кривошея, учень Аграрного ліцею міста 

Запаленими свічками та хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять Героїв Небесної Сотні та зіньківчан, які загинули у зоні АТО.

Віра у те, що ми вистоїмо у боротьбі за єдність країни, її вільний вибір та мирне майбуття лунали у піснях у виконанні народного ансамблю сучасної пісні «Сонцедар» районного Будинку культури, керівник Роман Северин.



Немає коментарів:

Дописати коментар