четвер, 22 жовтня 2015 р.

Вебінар «Місцеві вибори: Новий план старої гри»


             В інформаційному пункті вільного доступу до Інтернету Зіньківської центральної районної бібліотеки імені В.Г.Короленка зібралися користувачі  на вебінар «Місцеві вибори: Новий план старої гри». Це жителі міста, пенсіонери, представники  громадських організацій  Зіньківщини,  районного управління юстиції, кандидати в депутати до міської ради, приватні підприємці,  молодь міста,  працівники бібліотеки. 

            Перед початком заходу присутні мали можливість познайомитися із книжковою виставкою – рекламою «Вибори – 2015: прозорість у рамках закону» та стендом по роз’ясненню процесу голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року. Кожен отримав буклет «Твій голос – твій вибір», в якому  роз’яснено процедуру голосування, які документи потрібно взяти, йдучи на виборчу дільницю, про відповідальність за порушення законодавства про місцеві вибори, особливості Закону України «Про місцеві вибори», допомога виборцю з обмеженими можливостями.
            Перед присутніми виступили експерти Міжнародного республіканського інституту, які  розповіли  про те, чого очікувати громадянам України від місцевих виборів, які основні тенденції громадської думки та настрої українців щодо місцевих виборів 25 жовтня цього року, які переваги та недоліки нового закону про місцеві вибори, яка ситуація  з Державним реєстром виборців та списками, про проблеми голосування внутрішньо переміщених осіб.

А ще учасники вебінару мали можливість поспілкуватися між собою, висловити свої думки і спостереження щодо обговорюваного питання. 

Немає коментарів:

Дописати коментар