четвер, 28 липня 2022 р.

Ми єдина держава. Ми єдиний народ

 

«Ми єдина держава. Ми єдиний народ»

(Виставка експрес – повідомлення)

 

Сьогодні, 28 липня, в День Хрещення Київської Русі – України, коли вшановується пам’ять видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Володимира Великого, ми вперше відзначаємо День Української Державності.



Свято встановлено Указом Президента України Володимира Зеленського 24 серпня 2021 року, підписаним під час урочистостей з нагоди 30-річчя Незалежності України. «З метою утвердження історії українського державотворення, яка сягає своїм корінням часів заснування Києва та розквіту держави за правління князя Володимира, спадкоємцями якої є, зокрема, Українська козацька держава, Українська Народна республіка та сучасна Україна.




         А також вшановуючи пам’ять Т.Шевченка, М.Костомарова, В.Антоновича, М.Драгоманова, І.Франка, Л.Українки, М.Грушевського та інших представників національної еліти, а також борців за державність та незалежність України. Дбаючи про благо Вітчизни та боронячи суверенітет, територіальну цілісність, а також зважаючи на необхідність утвердження історичної справедливості», - зазначив Володимир Зеленський.





         З нагоди державного свята бібліотекарі Ольга Житник та Валентина Зеленська  у читальному залі під відкритим небом розгорнули для жителів та гостей міста виставку експрес-повідомлення «Ми єдина держава. Ми єдиний народ». З цікавістю користувачі розглядали книги, в яких йдеться про становлення нашої держави: «Коротка історія України», «Крути», «Усі гетьмани України», Д. Яневського « Проект Україна» та інші. Привертали увагу також книги: О.Бойка «30 років Незалежності»,  Д Яневського «10 розмов про історію України», В.Брехуненка «Україна й українці».                                       Багато відомих особистостей, які жили і творили в Україні, описані в книзі «Великі українці», зокрема: Михайло Грушевський, Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Ліна Костенко. Тут же можна було ознайомитися і з творами цих письменників.



         На нашу виставку  завітали представники міської ради, а також Дем’янченко Інга Олександрівна   т.в.о. начальника Полтавського РС №2 філії ДУ «Центр пробації» в Полтавській області, майор внутрішньої служби, жителі міста та користувачі бібліотеки.

         Сьогодні, свято Української Державності набуває особливого значення, адже саме за нашу суверенну державу, право жити та працювати під мирним українським небом, її волелюбний народ зараз бореться з ненависним ворогом. Ми вітаємо всіх краян та гостей нашої громади з державним святом, бажаємо всім нам найшвидшої перемоги, а всіх, хто цікавиться нашою історією, кому небайдужа доля України, хто хоче дізнатися більше про національний розвиток нашої держави, запрошуємо відвідати нашу бібліотеку, де в книгах ви знайдете відповідь на більшість запитань.

Немає коментарів:

Дописати коментар