четвер, 25 листопада 2021 р.

Чарівна сила мелодій Поля Моріа

 

Чарівна сила мелодій Поля Моріа

Музичне попурі про всесвітньовідомого французького композитора Поля Моріа

 


Музика своєю мелодією доводить нас до самого краю вічності і дає нам можливість протягом декількох хвилин осягнути її велич. Про надзвичайний вплив музики на організм людини знали ще у стародавні часи, і ці знання стають все більш актуальними зараз. До Вашої уваги музичне попурі «Чарівна сила мелодій Поля Моріа». Поль Моріа : скромна, талановита Людина і вічна, прекрасна музика…

Музика, як казка, музика жива.

І не треба серцю будь-які слова.

У музиці найвищі ніжні почуття.

У ній любов і туга, та саме життя.

 


Французький музикант, диригент та аранжувальник Поль Моріа відомий у всьому світі. Його творчість цінують та люблять уже кілька поколінь людей. І щоразу, коли звучить його музика, світ стає трохи добрішим і кращим.

Поль Моріа народився у Франції, в місті Марселі, 4 березня 1925 року. Закінчив марсельську консерваторію по класу фортепіано.



У його доробку є багато аранжувань відомих світових шедеврів. Протягом свого життя Моріа написав більше 150 інструментальних композицій та пісень.



У різний час працював з Шарлем Азнавуром,  Даліда, Морісом Шевальє, Лео Ферре, Лені Ескудеро і багатьма іншими естрадними виконавцями. Поль Моріа стає музичним директором Мірей Матьє .


Шлях до слави для Поля Моріа не був усипаний трояндами. Йому було вже під сорок років, коли він створив свій знаменитий на весь світ гранд-оркестр, з яким він записав популярні пісні, класичну музику у власній обробці, і скрізь його чекав грандіозний успіх. Популярні були як записи, так і концерти.



Поль Моріа дуже імпонував своїм шанувальникам. Стрункий, засмаглий, витончений, усміхнений, він, здавалося, випромінював щастя і впевненість. Хоча в роботі був суворим і безкомпромісним. Моріа любив життя у всіх його найкращих проявах. Світ сповнений чудової музики, до неї треба прислухатися, - говорив він.                                                         


                                                           

Моріа був щасливий у коханні. Його дружина Ірен розділяла думки чоловіка. У сім'ї не було дітей, але це не засмучувало Моріа. Дружина супроводжувала диригента у гастрольних турах та подорожах.

 


 Поль створив дуже красиву музику про історію свого кохання.


Прекрасний композитор, Поль Моріа був визнаний на міжнародному рівні. У його доробку – золоті диски у різних країнах світу. Його музика дарує нам зливи в спекотні вечори, тепло і затишок у найхолодніші ночі. Всесвіт душ і сердець, які він любив. Його мелодії просто заворожують!

 


Моріа не стало 3 листопада 2006 року у Перпіньяні на півдні Франції. Але його справа продовжує жити. Оркестр Поля Моріа під керівництвом інших диригентів продовжив гастролювати світом.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар