середу, 30 червня 2021 р.

Книги, про які говорять…

 Книги, про які говорять…

Літературний бомонд

Сьогодні користувачі Зіньківської публічної бібліотеки імені В. Г. Короленка та жителі нашого міста мали можливість продовжити знайомитися з новими українськими книгами, які надійшли від Українського інституту книги, в читальному залі під відкритим небом. Зіньківчани висловили різні думки щодо письменників, твори  яких були представлених на літературному бомонді.

Всі охочі отримали  можливість ознайомитися із  книгою Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР", яка  стала національним бестселером 2020-го і 2021 років. Ефект вибухового росту популярності внаслідок офіційної заборони уже називають "ефектом Медведчука".

Кіпіані виконав великий обсяг роботи і вперше в незалежній Україні опублікував вичерпну працю про обставини цькування Василя Стуса.

Книга «Справа Василя Стуса» із серії « Бібліотека  «Історичної правди» обговорюють десятки тисяч українців. Як і за що було заарештовано поета Василя Стуса? Хто під час процесу намагався врятувати поета, а хто зробив усе, щоб він назавжди згинув у радянських таборах? Відповіді на ці запитання читач знайде у пропонованій книзі. Тут зібрані архівні документи з кримінальної справи Василя Стуса, покази свідків, листи поета з в’язниці, спогади його рідних та друзів.


Не менш зацікавив любителів книги і роман «Заборонений: Історія життя і боротьби Василя Стуса» Сергія Дзюби . Автор підводить читача до думки, що поет волів краще залишитися «забороненим», ніж зрадити своїм принципам. Постійна користувачка нашої бібліотеки Рахуба Наталя Олександрівна, переглядаючи викладку книг, виявила бажання взяти книгу додому, щоб дізнатися про поета більше.


 Привернула увагу зіньківчан також книга «Маркетер» кінорежисера, сценариста, письменника, громадського активіста, ув’язненого в Криму та засудженого до 20-ти років за звинуваченням у тероризмі Олега Сенцова. В ній  висвітленй процес становлення, загартування душі й характеру автора.

«У книгах  Макса Кідрука «Не озирайся і мовчи» та « Зазирни у мої сни» можна чітко побачити сучасні проблеми булінгу, стосунків між чоловіком та дружиною, між батьками та дітьми» - відзначила інша зацікавлена читачка.

    Заслуговує на увагу і книга Софії Андрухович «Амадока». 

Анонси книги обіцяли сімейну сагу на 800 сторінок. Історія, описана в «Амадоці» охоплює період Другої світової війни, розстріляне відродження та сьогоднішню війну на Сході України і піднімає такі теми, як Голокост та сталінські репресії.

    Популярний і український письменник детективно-пригодницького жанру Андрій Кокотюха, лідер книжкових продажів в Україні. Кокотюха –автор понад 70 книг. «Вигнанець і навчена відьма» історичний роман, що розповідає про Полтавщину початку ХХ століття. Головний герой – слідчий у вигнанні. Читач знайде у книзі також історію про відьом, сімейні гріхи та розплату. Загалом роман вийшов сміливим та захоплюючим.

    Та хто б не був вашим улюбленим автором , не забувайте, що є ще багато книг гідних вашої уваги. Приходьте до бібліотеки – і ви не пошкодуєте.


Немає коментарів:

Дописати коментар