четвер, 6 травня 2021 р.

Виставка - пам'ять «Нашій пам’яті жити!»

 

 

Весна іде, і переможним кроком

В тюльпановому вічному вогні

Йде травень крізь хвилини, дні і роки

Несе нащадкам спогади свої.

                                                                             (Л. Костенко)

Щороку 8 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення, а 9 травня – День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Дорогу ціну заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 років.

День Пам’яті та примирення завжди буде нагадувати про те, що довелося пережити людям в той суворий час. Ми пам'ятаємо про тих, хто йшов назустріч смерті в боях в ім'я порятунку Батьківщини, про тих, хто своєю героїчною працею в тилу наближав Перемогу, про тих, хто піднімав країну з руїн. Це день нашої спільної Пам'яті. Це День Великого Подвигу.

До Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в читальному залі Зіньківської публічної бібліотеки оформлено книжкову виставку-пам’ять «Нашій пам’яті жити!».


На виставці представлені книги воєнної тематики, документальні видання, світлини ветеранів війни – зіньківчан, спогади, художні твори сучасних авторів, які допоможуть нашим користувачам (після карантинних обмежень) більше дізнатися про боротьбу українського народу проти нацизму та вшанувати пам’ять дідів та прадідів. У цей день змішуються воєдино сльози радості та скорботи, болі та гордості. Це святий день, день Пам’яті, свято торжества Життя! Вічна пам'ять полеглим на полях битви! Низький уклін ветеранам війни та трудівникам тилу! Бажаємо здоров’я, мирних та світлих днів, благополуччя, віри та добра.

З Днем Перемоги! Дякуємо Вам за Перемогу і мирне небо над головою!

Вклоняємося Вічному вогню,

Вклоняємось доземно всім солдатам,

Що міряли дороги крізь війну,

Щоб нам сьогодні мріяти й кохати.


Немає коментарів:

Дописати коментар