пʼятницю, 21 травня 2021 р.

Семінар бібліотечних працівників

25 травня у КЗ «ЗПБ ім. В.Г.Короленка» відбувся семінар бібліотечних працівників. Директор Наталя Тоцька привітала працівників з  можливістю вживу працювати з користувачами, звичайно з дотриманням карантинних вимог,  зробила аналіз роботи бібліотек в онлайн-просторі, підвела підсумки участі у цьогорічних конкурсах, переможцям І етапу та активним учасникам вручені грамоти та подяки.

         Найбільшу цінність на сьогодні з погляду актуальності та оперативності отримання інформації становлять періодичні видання. Зараз вони найзапитуваніші у різноманітті фондів бібліотек. Саме питанню забезпечення книгозбірень громади періодичними виданнями на друге півріччя поточного року була  присвячена інформація завідувача відділу комплектування і обробки літератури Віри Твердохліб.

         Одна з ознак сучасного світу – повсюдна цифровізація і сьогодні ми вже не можемо жити без інформаційних технологій, адже вони застосовуються в кожному з напрямів роботи бібліотеки. Особливої актуальності це набуває в умовах пандемії. Детальну консультацію по створенню та веденню бібліотечної групи у соціальній мережі Facebook присутнім надав бібліотекар відділу методично-бібліографічної роботи та інформаційних технологій Віталій Крохмаль.

         Зінаїда Максименко, завідувач  відділу методично-бібліографічної роботи та інформаційних технологій зупинилася на організації та проведенні інноваційних соціокультурних заходів серед різних груп користувачів.

         Про пошук і підготовку цікавих матеріалів та висвітлення їх на блозі бібліотеки з колегами поділилася завідувач Великопавлівською бібліотекою-філією Тетяна Тетерятник.

         Тимчасово виконуюча обов’язки завідувача відділу обслуговування дітей Лариса Верьовка поінформувала учасників семінару про проведення цьогорічного відбіркового  етапу обласного конкурсу «Найкращий читач Полтавщини»

Немає коментарів:

Дописати коментар