пʼятницю, 28 травня 2021 р.

Відео мандрівка «Українська хата – на красу багата»

 


Українська славна біла хата…

Тиха пристань для стількох доріг…

Тут духмяний запах рути-мяти

І спориш, що пнеться на поріг.

Українська хата - це щось оригінальне та самобутнє. Годі знайти ще десь настільки мальовничі та прикрашені обійстя. Українці здавна вірили, що дім - одна із найважливіших людських цінностей. Тому і вкладали у його облаштування стільки сили і любові!

Саме українській хаті присвятила чергове заняття салону «Світ рукотворного дива» керівник Лариса Криштопа, підготувавши відео мандрівку «Українська хата – на красу багата», яке пройшло у читальному залі КЗ «Зіньківська публічна бібліотека». Присутні мали змогу ознайомитися з внутрішнім інтер’єром стародавньої української хати та хатніми оберегами.         

На заході  були присутні учні, викладачі, майстри виробничого навчання регіонального центру професійно-технічної освіти – Олександр Васильович Попенко та Іван Миколайович Півень, які  цікаво розповіли про професію будівельника - муляра і штукатурника, поділилися своїми професійними навиками і секретами навчання учнів.



З цікавістю  переглянули відеоролик «Національний Феншуй української хати» та відеоматеріал сучасних будинків, які підготував бібліотекар Віталій  Крохмаль, ознайомилися з виставкою-інсталяцією «Українська хата – мальовничий куточок культури і духовності». 



 Багато корисної  інформації почерпнули всі присутні, цікаво провели час.  Пам'ятаймо своє коріння, не цураймося своїх традицій, своєї мови, своїх пісень і тоді не розірветься зв'язок поколінь і буде жити Україна!

                                       



Немає коментарів:

Дописати коментар