середу, 29 січня 2020 р.

Система безоплатної правової допомоги на захисті прав дитини


        У цьому  році заняття клубу «Феміда» розпочалося з неформатної гри – правового квесту «Система безоплатної правової допомоги на захисті прав дитини».

    Працівники Зіньківської центральної районної  бібліотеки  спільно з відділом  «Зіньківське бюро правової допомоги» Другого Полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги завдяки новій формі роботи постаралися відволікти учнів 10 класу  Зіньківського ліцею імені Миколи Зерова від смартфонів та в ігровій формі ознайомили з роботою служби по захисту прав громадян України.
  



    Сучасним дітям - сучасний підхід до вивчення правознавства. Саме така мета  стояла перед  головою клубу «Феміда» Лідією Колошою та вчителем історії та права Лесею Василівною Літвішко при проведенні   заходу.
    Цей  захід став ідеальним простором  для спілкування, відчуття комфорту, коли тебе розуміють і в тебе є можливість показати свої знання, отримати консультацію від  фахівців - начальника відділу Сергія Корнійка та його заступника Катерини Суконько.

    Діти  познайомилися з послугами, які надає Зіньківське бюро правової допомоги, переглянули рекламні  відеоролики про аналогічні служби в Полтавській області, спробували себе в ролі юриста та, скориставшись комп’ютером,  ознайомились із правилами ведення обліку запитів  жителів міста та району з правових питань, переглянули рекламну продукцію та отримали знання, до якої бази даних в Інтернеті можна звернутися, щоб отримати правову допомогу.
 

   Тепла, дружня  атмосфера склалася між учнями і працівниками бюро, можливо саме такі зустрічі з юристами і допоможуть учнівській молоді  краще сприймати інформацію  про відповідні служби, які завжди прийдуть на допомогу, порадять та сприятимуть захисту твоїх законних прав та інтересів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар