середу, 22 січня 2020 р.

Перфоманс «Соборність України : історія, факти».

Єднайся , рідна Україно !
Бо ми одна сімя, Родина! 
Ми ж українці, браття всі!
Ми рідні всі, ми – земляки! 
Бо рідна наша Україна - 
Єдина наша Батьківщина!
          В історії становлення незалежності нашої країни особливе місце  займає  день 22 січня 1919року. В цей день 101 рік тому Дирекція Української Народної Республіки проголосила  Злуку Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Українську державу. З цієї нагоди день з’єднання ЗНР з УНР України відзначають як День Соборності України, що уособлює віковічні прагнення нашого народу  до об’єднаності, цілісності та неподільності. День Соборності України почали відзначати на державному рівні з 1999 року, коли був підписаний Указ Президента України. 

                   22 січня в центральній районній біліотеці для учнів 10-б  класу опорного закладу «Зіньківської спеціалізованої школи №1»був проведений перфоманс «Соборність України : історія, факти».  

             Бібліотекар Валентина Зеленська розповіла присутнім про історичні події тих років, про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежність. Вона наголосила , що сьогодні в контексті російської агресії проти нашої країни  та окупації  Кримського півострова і частини східних територій, питання соборності України є не менш актуальним. 
          Учасники заходу переглянули відеофрагменти цих подій, документальний  фільму« День Соборності України» та фотоекспозиції архівних матеріалів, звучали пісні про Україну.  
                    Присутні також вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглих воїнів за незалежність і соборністьУкраїни.      

     До уваги учнів школи була представлена викладка літератури «Моя єдина Україна!»      
У фінальній частині  перфомансу  прозвучав Державний Гімн України.           

Немає коментарів:

Дописати коментар