четвер, 31 жовтня 2019 р.

Бібліотечне планування: потенційні можливості та основні завдання на 2020 рік



30 жовтня поточного року бібліотечні працівники району зібралися на чергову нараду, щоб обговорити основні орієнтири роботи на 2020  рік.

         Складання річного плану роботи бібліотеки – складний, відповідальний, творчий і водночас цікавий процес. Його підготовка потребує великої продуманої роботи. Необхідно проаналізувати досягнення минулого року, ознайомитися з досвідом роботи інших бібліотек, рекомендаціями методичних центрів, професійною пресою, вивчити календар знаменних і пам’ятних  дат на наступний рік.

         Детальний аналіз наповнюваності блогів і сторінок у соціальних мережах бібліотек-філій зробила директор ЦБС  Наталя Тоцька. Також вона провела віртуальну екскурсію сільськими бібліотеками Польщі, Гадяча та Зіньківської ЦБС, порівнюючи організацію бібліотечного простору та використання нових форм обслуговування користувачів.

         На плануванні бюджету робочого часу бібліотек-філій зупинилася зав.медично-бібліографічним відділом ЦРБ Зінаїда Максименко. Бібліограф ЦРБ Микола Гриценко детально розповів присутнім про облік наданих довідок та консультацій користувачам бібліотек.

         Як проведено очищення фондів бібліотек району від застарілої, зношеної та непрофільної літератури, а також про підписку періодичних видань на 2020 рік інформувала зав.відділом комплектування і обробки літератури ЦРБ Віра Твердохліб.

         На креативних формах проведення соціокультурних заходів з користувачами дітьми при планування роботи на 2020 рік зупинилася в.о. завідувача РДБ, бібліотекар І категорії обслуговування 1-4 класів Лариса Верьовка.

         Відбулося також нагородження переможців користувачів-дітей Всеукраїнських та обласних конкурсів.

Немає коментарів:

Дописати коментар