вівторок, 22 жовтня 2019 р.

Подвиг великий і вічний



         До 75- річчя визволення України  від нацистських загарбників в читальному залі Зіньківської ЦРБ пройшов вечір-пам’ять «Подвиг великий і вічний» для учнів 10-А класу опорного закладу «Зіньківська СШ І – ІІІ ст. №1».   

         Ведуча заходу  Лідія Колоша, завідуюча відділом обслуговування ЦРБ, акцентувала увагу присутніх  на тому, що перемога над ворогом українському народові дісталася ціною життів мільйонів людей.
     Учасники заходу - учні Король Анна, Гончар Владислав, Пишненко Юлія, Дмитерко Ірина, зачитали рядки з листів солдатів-воїнів – воєноначальників, командирів різних рангів, рядових бійців, партизан, які зібрані в експозиціях Національного музею історії України в Другій світовій війні у Києві.
 

     Слухаючи ці листи, кожен неначе пройшов дорогами війни, побачив події тих років очима її учасників, перейнявся їх тривогами, мужністю і вірою в Перемогу 

     Протягом  вечора присутні також переглянути  військову хроніку  тих років.

      До уваги учасників заходу була представлена книжкова викладка літератури «Подвиг  твій безсмертний», на якій зібрані історичні, документальні видання,  часописи історії України. Вшанували хвилиною мовчання тих солдат, що не повернулися додому.

     Український воїн, ти  безсмертний у своїй славі!  Таким став лейтмотив вечора.

Немає коментарів:

Дописати коментар