понеділок, 2 вересня 2019 р.


Кожен день я тебе відкриваю, рідне місто кохане моє
Так, саме так. Щодня ми, поспішаючи у справах - хтось у садочок чи школу, хтось на роботу чи на побачення, проходимо вуличками нашого міста, такими знаними і водночас незвіданими, адже майже за кожним будинком, стежиною, вулицею правікова історія рідного Зінькова. Щодня кожен з нас відкриває свою маленьку батьківщину по-новому. Вже зовсім скоро Зіньків святкуватиме свій день народження, свою 415-ту річницю з дня заснування.
Саме цій визначній події присвячений ініційований центральною районною бібліотекою та підтриманий Зіньківською міською радою, відділом культури, туризму, молоді та спорту Зіньківської РДА міський  літературно-краєзнавчий конкурс «Кожен день я тебе відкриваю, рідне місто кохане моє», підсумки якого було підведено нещодавно.
На конкурс, який тривав з березня по серпень і включав  три номінації: краще есе «Зіньків – моє славетне місто», краща світлина «У кожній світлині – дух рідної землі» та кращий виріб декоративно-прикладного мистецтва «Рукотворні скарби» свої роботи представили 69 жителів міста віком від 6 до 30 років.
Якщо в номінаціях краще есе та краща світлина переможців компетентне журі визначило майже відразу, то за призові місця у номінації кращий виріб декоративно-прикладного мистецтва розгорілися справжні дебати, адже читальний зал районної бібліотеки, де виставлені роботи учасників конкурсу майорить всіма барвами веселки: вишивки, бісероплетіння, вироби з дерева, плетені гачком та спицями прикраси, обереги, ляльки з панчох, аплікації, квілінг, картини з природніх матеріалів та намальовані пластиліном, писанки та ще безліч цікавого, неординарного, зробленого з душею та неабияким вмінням.
Тому й було прийнято одноголосне рішення журі в цій номінації третє місце розділити між трьома учасниками та встановити спеціальний заохочувальний приз.
           Та називати переможців ми поки що не будемо, адже всі вони будуть оголошені та нагороджені на урочистостях з нагоди святкування Дня міста, які відбудуться о 17.30  на районному стадіоні «Старт»,  а поки що всіх зіньківчан та гостей нашого славного міста та району запрошуємо завітати до читального залу Зіньківської центральної районної бібліотеки та насолодитися безмежною красою творчості наших талановитих земляків.








Немає коментарів:

Дописати коментар