четвер, 25 жовтня 2018 р.

Музичний вечір «Її голосом доля співає»


 Музичний вечір «Її голосом доля співає»

Присвячений 75-річниці від дня народження народної артистки України Раїси Кириченко.


Кожен час народжував свій голос,
Сильний гордий, мудрий і ясний…
Голос той сміявся і дзвенів.
Народитись з піснею не легко,
Ще складніше стати на крило,
До людей летіти, мов лелека.
Щоб добро у кожен дім прийшло.
Такий неповторний голос воістину дістала від Землі та від Бога наша славетна землячка, народна артистка України, лауреат Державної премії України ім.. Т.Г. Шевченка, повний кавалер ордена Княгині Ольги, лауреат премії ім.. Д. Луценка   «Осіннє золото» Раїса Опанасівна Кириченко. Голос її проникав у серце і душу незабутній. Народилася вона 14 жовтня 1943 року на Покрову Пресвятої Богородиці. Нині ж цей – день пам᾽яті співачки. Раїсу Опанасівну називали найвідомішою козачкою України, берегинею пісенної душі нашої  України.  

26 жовтня  в центральній районній бібліотеці для дорослих відбувся музичний вечір «Її голосом доля співає» присвячений 75- річниці від дня народження народної артистки України Раїси Кириченко. На вечір були запрошені пенсіонери територіального центру  та користувачі бібліотеки. 

Тихо звучить мелодія української пісні, учасники з цікавістю слухають розповідь ведучої вечора – Зеленської  Валентини про життєвий і творчий шлях  співачки, яка вона була незрівнянна, самобутня, яскрава, полтавська перлина. У реперту-  арі Раїси Кириченко не було жодної пісні, яка б не знайшла свого шанувальника  і не стала б популярною. 

Гості вечора не лише із задоволенням переглядали відеоролики українських пісень у виконанні знаменитої співачки, а й підспівували кожну з них, «Хата моя, рідна хата», «Мамина вишня», «Я козачка твоя, Україно!», «Два кольори», «Світи нам матінко» та інші.

 До уваги присутніх був також запропонований перегляд літератури «Берегиня української пісні».

Немає коментарів:

Дописати коментар