середу, 28 березня 2018 р.

Впроваджуємо Універсальну десяткову класифікацію в бібліотеках




28 березня поточного року згідно плану роботи ЦБС бібліотекарі району зібралися на черговий семінар по питанню «Впровадження Універсальної десяткової класифікації в практику роботи публічних бібліотек».
Відповідно Постанови Кабінету Міністрів України від 22.03.2017 за №177 в бібліотеках країни припиняється використання ББК та впроваджується поступове переведення бібліотек на УДК як міжнародну класифікацію. З січня 2018 року в районі розпочався перехід на УДК. Цьому передувала велика підготовка. Створено робочу групу та затверджено План роботи по впровадженню УДК в практичну діяльність бібліотек Зіньківської ЦБС.

Детальну консультацію присутнім колегам у подальших кроках по впровадженню УДК надала завідуюча відділом комплектування і обробки літератури Віра Твердохліб.

На актуальних завданнях по якісному обслуговуванню користувачів зупинилася директор ЦБС Наталя Тоцька.

Завідуюча методично-бібліографічним відділом Зінаїда Максименко запропонувала ряд тем на нових форм проведення масових заходів з користувачами різних вікових груп, повідомила про зміни у квартальних звітах про роботу бібліотек.

Про участь бібліотек району в щорічному обласному конкурсі «Найкращий читач Полтавщини» присутнім повідомила Валентина Мирошніченко, бібліотекар І категорії районної бібліотеки для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар