четвер, 15 березня 2018 р.

В своїй хаті своя правда, і сила, і воля…


ВЕЧІР  - ПОРТРЕТ
« В своїй хаті своя правда, і сила, і воля…»

Знов прийшла на Україну Шевченкова весна. 9 березня 2018 року виповнилася 204 річниця з дня народження Тараса Григоровича Шевченка – генія українського народу, великого патріота України, її Пророка, який увібрав в себе живу душу народу, став часткою його життя. Він не тільки співець України, він митець на всі часи, на всі віки для всіх людей на землі. Ми пишаємося тим, що він наш земляк, і ми прагнемо бути достойними його нащадками!
 

            Кобзар, художник, критик і поет – і це лише частина твоїх вмінь.
            Ти не шукав ні слави на землі, ти просто жив, ти просто жив!
            Ти лиш хотів у далечінь століть, щоб наша мова з попелу воскресла.
            Щоб ми читали нашії книжки на рідній мові – чистій, солов їній.
            Щоб знали всі у кожнії роки, що є така держава Україна!

Працівники районної бібліотеки для дорослих провели для пенсіонерів територіального центру та користувачів бібліотеки вечір – портрет « В своїй хаті своя правда, і сила, і воля..», присвячений Т.Г.Шевченку. Ведучі масового заходу, бібліотекарі Валентина Зеленська і Ольга Бєдоєва розкрили велич і безсмертя українського поета, неперевершеного майстра слова, показали красу і велич його творів, звернувши увагу на знедолених героїв творів Т. Шевченка, які пробуджують в людях милосердя, добротворення. На вечорі були представлені відео кліпи  пісень « пророчий голос Кобзаря», « Реве та стогне Дніпр широкий», « Зоре моя вечірняя», « Кобзар», « Бандуристе, орле сизий»,  та інші; відеоролики: « Художник з душею поета», « Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями..», низка віршів Т. Шевченка.

            До уваги гостей була запропонована книжкова виставка» На вічному шляху до Шевченка». Під час чаювання присутні декламували вірші Великого Кобзаря. Вечір – портрет став виявом глибокої шани та вдячності народному поету.  Читайте його твори! Кожне слово поета ніби із сьогоднішнього дня. Вони надають сили, стійкості, мудрості в щоденному подоланні труднощів і боротьбі за себе. За чистоту своєї душі. Допоможуть осмислити минуле та зазирнути в майбутнє.
            Він здобув нам славу як ніхто на світі. І як наша слава
            Не вмре, не загине, наш Тарас Шевченко – сонце України!

Немає коментарів:

Дописати коментар