вівторок, 28 березня 2017 р.

Диспут «Що ти знаєш про шлюб та сім’ю?»

Диспут «Що  ти знаєш  про шлюб та сім’ю?»

Що таке шлюб та сім’я, умови  та порядок укладення шлюбу, ранні шлюби та порядок укладення шлюбів неповнолітніх, особливості сучасної сім’ї, немайнові та майнові  права і обов’язківа подружжя, відносини між батьками і дітьми. Ось далеко не повний перелік питань, які включав  диспут, що пройшов у  клубі «Феміда» серед учнів 9 класу Зіньківської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 2. Вела діалог Лідія Колоша, завідуюча відділом обслуговування Зіньківської центральної районної бібліотеки.


         На початку диспуту виступила  Ніна Педик, начальник Зіньківського РАЦСу. Її виступ став  поштовхом для обговорення  теми дискусії  «Що ти знаєш про шлюб та сім’ю ?».


Думки учасників діалогу були різні.  Кожен із них висловлював своє  бачення сім’ї в майбутньому,  що хотів би започаткувати, створивши свою сім’ю.

У перервах між дискусією  Даценко Антон та Блажко Наташа  обіграли  ситуацію, як повинні   поводитися   юнак  і дівчина,  якщо хочуть створити хорошу сім’ю

         В ході диспуту зверталися і до всесвітньо відомого твору - «Слово о полку Ігоревім».   З погляду сьогодення Рибальченко Аня висловлювала свою думку про   права жінки в період Київської Русі.

Знання  сімейного права показали, розв’язуючи запропоновані ситуації, і Северин Анастасія, Шапошник Ярослав, Бедюх Ліда, Гапанович Ярина, Влох Сергій та інші.
         Діти знайомилися із Сімейним Кодексом України, Конституцією Українита,  коментарями до Сімейного кодексу України, які  були виставлені на книжковій викладці «Для правознавців».

Заступник начальника відділу Зіньківського бюро правової допомоги Сергій Корнійко доповнював відповіді учасників  діалогу.  Зав’язалась довірлива розмова між гостями і учнями . Відчувалося, що їм ця тема цікава. Вони хочуть знати більше а тому крім своїх відповідей, вони задавали  своєї запитання фахівцям.

         Діалог поєднаний із грою вдався. Він змушував кожного працювати, думати, давати відповіді, відстоювати свою позицію, своє бачення  сім’ї і шлюбу.

Ми - за повні сім’ї, за відповідальне батьківство, за любов, за  взаєморозуміння, підтримку, злагоду – така загальна думка  учнів, які прийняли участь у дискусії.

Немає коментарів:

Дописати коментар