пʼятницю, 24 березня 2017 р.

Ярмаркували в бібліотеці

Ярмаркували в бібліотеці

Нещодавно творчі учасники салону «Світ рукотворного дива», що діє при Зіньківській районній бібліотеці для дорослих, вирішили на імпровізованій толоці відтворити ярмарок декоративно-прикладного мистецтва «Золоте перевесло народної творчості Зіньківщини».
Вкотре розцвів різнобар’ям кольорів читальний зал бібліотеки, адже на ярмарку самобутні митці Зіньківщини, учасники салону представили найрізноманітніші вироби: рушники та вишиванки, мальовані та вишиті картини, ікони, вибори з бісеру та паперових трубочок, ляльки-мотанки та домовички-обереги, ляльки з жіночих панчіх та шпагату, вироби у техніці квілінг та лемківські писанки, іграшки, дерева щастя, топінарії, вироби з дерева виготовлені власними руками та багато-багато іншого. Краса та оригінальність неперевершених виробів, у які вкладено часточку душі кожного з майстрів заполонили собою весь зал.

Зі вступним словом до учасників дійства звернулася директор ЦБС Н.В.Тоцька.
Розпочався ярмарок веселою сценкою по творчості М.Гоголя «Сорочинський ярмарок». Під переспів бандури директора музичної школи міста Світлани Должко гоголівських героїв майстерно відтворили керівники проекту «Ярмарок», бібліотекарі Криштопа Лариса, Жук Тетяна, учасниця салону Богославець Олена та Валерій Сенчишин. 
 


Кожен з майстрів розповів про створені ними вироби та поділився секретами майстерності. 
 

 

 
 

 

Ну і який же ярмарок без троїстих музик. Чарівна запальна музика скрипки та акордеону викладачів музичної школи Володимира Найди та Сергія Храпача здавалося змусила підтанцьовувати не лише всіх присутніх, а навіть похмурі хмаринки за вікном бібліотеки.  
 

А потім, завдяки не байдужим до національної творчості та збереження духовних традицій краю меценатам та спонсорам бібліотеки, всі учасники та гості ярмарку скуштували справжньої ярмаркової української страви – смачних вареників та узвару.   
 

До уваги присутніх було також представлено виставку «Хвала творцям, що звичаї й обряди у ріднім краї бережуть!»


Веселе ярмаркування разом з учасниками «Салону рукотворного дива», народними майстрами краю розділили гості заходу – голова райдержадміністрації В.Г.Панченко,  керуючий справами виконавчого апарату районної ради О.С.Кеда, секретар міської ради В.М.Чикало та начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту РДА Л.А. Кімлик- Яроха. 

Немає коментарів:

Дописати коментар