пʼятницю, 25 листопада 2016 р.

Лісова мандрівка

Лісова мандрівка

Квест

         Нещодавно учні Зіньківського професійно-технічного училища №25, майбутні працівники лісового господарства,  завітавши до Зіньківської ЦРБ, взяли участь у грі-квесті «Лісова мандрівка», під час якої вчилися цінувати і шанувати природу рідного краю, вміти знаходити прекрасне у повсякденному житті.
         Мандруючи «Лісовою  стежиною», під назвою «Поміркуйте» юнаки та
 дівчата висловлювали свої думки  про значення лісу та дерев у  житті  людини, про роль лісника для  захисту та відновлення того, що бездумно винищується людиною.


На зупинці «Літературний базар» знайомилися із книгами українських письменників та поетів, які писали про ліс, зачитували  уривки із драми-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки та вірші  Ліни Костенко.


         Відповіді на запитання вікторини давали учасники гри на зупинці «Лісовий розсадник». Побували і в ролі дешифрувальників на лісовій стежині під назвою «Дубовий гай». За допомогою українського алфавіту вони знаходили вказівку, де захований скарб –  кущ калини.

         У грі « Спостережливі лісники» учасники розповідали про суворі  закони лісу, коли цвітуть берези та клен, обговорювали необхідні умови для проростання насіння, породи дерев,  що дають найбільше  тепла при горінні.
     На зупинці «Зі скриньки народної мудрості» шукали прислів’я та приказки про ліс


       Остання зупинка лісової мандрівки називалася «Картинна галерея». Учасники мандрівки познайомилися із пейзажним живописом ХІХ  століття.  Це були картини І.Шишкіна, В.Васильківського, В.Орловського та інших художників.


        Гра, в якій активно приймали участь Вовк Яна, Серга Петро, Федосюк Інна,  Залізняк Вадим, Козелець Олександр, Шкаревський Леонід, Скрепіль Роман була цікавою і пізнавальною для учнів. Вони мали можливість показати свої знання з літератури, мистецтва, вміння спостерігати за життям лісу, винахідливість.
Викладачі  ПТУ №25  Ніна Литовець, Ковальова Тетяна та майстер виробничого навчання  Анатолій Третяк підтримували своїх учнів,  допомагали   пройти «лісовими стежками»  і не « заблукати» серед запитань, які виникали в ході  гри, яку вела завідуюча відділом  обслуговування Лідія Колоша.




Немає коментарів:

Дописати коментар