четвер, 17 листопада 2016 р.

«Воїни світла, лицарі гідності»

Патріотична година
 «Воїни світла, лицарі гідності»

                                               Небесній Сотні шана і молитви
                                               За чисті душі, злетіли в небо
                                               Їм шлях високий Боже освяти
                                               І в мирі Господи, прийми до себе.
 Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які випали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і центральну районну бібліотеку для дорослих. 

В читальному залі для учнів 9 класу школи №1 міста, була проведена патріотична година « Воїни світла, лицарі Гідності», присвячена Дню Гідності та свободи, який відзначається щорічно 21 листопада.
         Про героїв та події трагічних днів розповіли відучі заходу бібліотекарі Валентина Зеленська та Ольга Бєдоєва. 

Розповіді супроводжувалися піснями « нехай квітує Україна», « Нашим героям», « Воїни світла», « Солдатику мій!». Особливо емоційною була та частина заходу, в якій відеофільм нагадав про перші жертви майдану – Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника та інших. Було згадано і про буремний Схід і про загиблих воїнів АТО, серед яких і наші земляки – Іван Матвієвський, Вадим Мирінець, Віталій Кузьменко та інші.

         Учасники заходу мали змогу прослухати бібліографічний огляд літератури « Україна. Революція. Майдан», та ознайомитися з переглядом літератури « Революція Гідності». 

До молодого покоління звернулися учасники АТО: Макуха Анатолій Іванович – голова центру допомоги воїнам АТО, та солдат Павленко Артем Дмитрович – відповідальний виконавець мобілізаційного відділення районного райвійськкомату, щоб ми завжди пам ятали подвиг наших героїв, адже їхні імена – зразок самовідданого служіння Україні та українському народу. Герої не вмирають ! Вони завжди будуть в наших серцях! Слава Україні! Героям Слава!.

Немає коментарів:

Дописати коментар