вівторок, 29 вересня 2015 р.

Вітаємо переможців

Бібліотеки завжди були осередками виховання у підростаючого покоління духу патріотизму, любові до своєї Батьківщини, збереження та відновлення звичаїв і традицій українського народу.
Підтвердженням цьому став і цьогорічний обласний конкурс на кращу творчу роботу молодих користувачів бібліотек області «Україна починається з мене».
Як ми вже повідомляли до участі в районному етапі конкурсу було представлено 26 творчих робіт активних користувачів наших книгозбірень.
 Перечитуючи конкурсні роботи наших юних користувачів, ми вкотре пересвідчилися,  що вони до безтями закохані у барвінкові стежки та блакитноокі річки неньки-України, в її солов’їну мову, журливі та веселі, такі щемливі і ліричні пісні. Що не дивлячись на свій юний вік, вони серцем відчувають, що любов до своєї країни, свого народу -  це не лише одягнута на свято вишиванка. Любов до Батьківщини – це щоденна праця тисяч і тисяч простих українців на благо процвітання рідної держави, це їхня незламна віра у європейське майбутнє своїх дітей на нашій українській землі.
   Роман Кльокта, користувач Малобудищанської бібліотеки-філіалу, та Дарина Шулик – користувач Зіньківської ЦРБ вибороли у районному етапі конкурсу перше та друге призові місця відповідно. Їхні роботи були направлені на розсуд журі обласного конкурсу до Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім.О.Гончара.
А 25 вересня делегацію Зіньківського району у складі завідувача сектору культури і туризму райдержадміністрації Л.Кімлик-Ярохи, директора ЦБС Н.Тоцької, бібліотекаря І к Малобудищанської бібліотеки-філіалу Л.Міщанин та Т.Кльокти, мами Романа, знаної у нашому краї поетеси, запросили до обласної юнацької бібліотеки на вручення нагород переможцям конкурсу.
Есе Романа у номінації «Проза» було визнано компетентним журі найкращим серед 25 робіт учасників обласного конкурсу і він здобув почесне перше місце. На жаль, Роман особисто не зміг прийняти участь у церемонії нагородження, адже в цьому році він став студентом престижного Львівського політехнічного університету, тому на церемонію ми запросили його маму.
            Учасників дійства вітали поважні гості – представники управління культури облдержадміністрації, Полтавського інституту післядипломної освіти, директор обласної юнацької бібліотеки І.В.Балибіна.
           Тетяна Кльокта зачитала есе сина та подарувала бібліотеці власні поетичні збірки. Вона пообіцяла передати Роману заслужену нагороду – Грамоту управління культури облдержадміністрації та подарунок – годинник.
Грамотою обласної юнацької бібліотеки нагороджено бібліотекаря І к Малобудищанської бібліотеки-філіалу Людмилу Міщанин за активну роботу


 

Немає коментарів:

Дописати коментар