пʼятницю, 11 вересня 2015 р.

Право на відпочинок
Під такою назвою в читальному залі бібліотеки було проведено турнір правових знань для членів клубу «Феміда».
Перед присутніми виступила провідний спеціаліст районного управління юстиції Анна Шкробот, розповівши про положення Конвенції ООН про право дитини на відпочинок та дозвілля.

         А потім учні Зіньківської спеціалізованої школи №2 прийняли  участь у бліц-вікторині «Відпустки, їх види та порядок надання», яку проводила Лідія Колоша, завідуюча відділом обслуговування ЦРБ, спільно з працівником юстиції Анною Шкробот.
          Реалізувати своє право на відпочинок, на проведення цікавого дозвілля допомогли  учням працівники бібліотеки, організувавши ігри, конкурси, спілкування із своїми ровесниками .
         Прокопенко Саша, Павлюченко Ліза, Богомол Антон, Бойко Роман, Рябчун Ярослава, Цветкова Оксана, Оксьом Наташа, Баришнікова Альона зачитували побажання для членів клубу «Феміда» у вигляді висловів відомих людей, які були закріплені до  парасольки  у грі «У світі мудрих думок».
Учні побували у віртуальних подорожах по курортному містечку Буковель, на Шацьких озерах, у палаці Розумовського в Батурині, а потім поділилися своїми враженнями від літнього відпочинку, розповіли, де побували, що побачили і як проводять свій вільний час.
 Під час проведення ігор «Запрошення з квіткою», «У капелюсі не танцюють»,  веселого конкурсу «Намалюй друга» найбільш активно проявили себе Прокопенко Саша, Гребеник Віталій, Бойко Роман, Богомол Антон,  Васильченко Вадим, Рябчун Ярослава, Оксьом Наташа, Ландик Ілона, Цветкова Оксана, Побігайло Олександр.


Імітуючи різні життєві ситуації, учасники заходу обговорили права дітей  під час відпочинку та проведення дозвілля і як потрібно поводитися, щоб відпочинок дітей  не заважав дорослим  людям.

Завершився  турнір грою «Рекламний майданчик».
Діти мали змогу переглянути  викладку літератури  «Правова освіта громадянам України» та «Конвенція ООН про права дитини. Право на відпочинок». Рябчун Ярослава  порадила своїм ровесникам звернути увагу  на   підручник «Правознавство» Копєйчикова В.В, який містить основні положення з курсу теорії держави і права, конституційного права та окремих галузей права.




Немає коментарів:

Дописати коментар