пʼятниця, 20 вересня 2024 р.

Перегляд літератури «Україна бажає миру!» (до Міжнародного дня миру )



 

Людина створена природою

для миру, а не для війни, 
народжена для радості, 
а не для горя…

                                                       /Франсуа Рабле/

 

21 вересня Україна та увесь світ відзначають Міжнародний день миру, запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН в 1982 році. 

 Він присвячений миру у всьому світі, а саме відсутності війни та насильства.

Сьогодні мир для України - це усвідомлена мета й боротьба за право жити у власній державі. Найвищу цінність миру відчула кожна українська родина, за нього борються наші захисники. Кожен з нас може наближати мир, як і нашу перемогу на своєму фронті, зміцнюючи своїми діями любов до Батьківщини, до її історії, звитяги наших героїв!

Споконвіку наша країна була нацією вчених, воїнів і хліборобів. Відвагою наших предків стверджувалася наша свобода, яку відстоюємо зараз, прагнучи саморозвитку, демократичних цінностей і миру в усьому світі.

У наш час, коли в Україні лунають постріли та проливається людська кров, це свято особливе. Цього дня низько схиляємо голови перед тими людьми, які   підтримують  найцінніше на цій планеті – мир, людське життя, право мати над головою мирне небо.   

Кожен свідомий українець мріє про якнайшвидшу перемогу України у війні, про повернення рідних, близьких, друзів, про мирне небо, про світле майбутнє дітей.

З нагоди цього свята читальний зал бібліотеки пропонує для своїх користувачів перегляд літератури «Україна бажає миру!», де представлені книги які розкривають значущість боротьби за мир для людини будь-якої країни, показують відвагу наших воїнів у сучасному протистоянні з ворогом. Ознайомившись, пропонуємо замислитися над глибокими питаннями війни і миру на Землі.


Колектив Зіньківської публічної бібліотеки вітає всіх з Міжнародним Днем Миру! Сподіваємося, що скоро мирне небо запанує над нашою улюбленою країною!

Хай в цей вересневий день в кожну домівку прилетить Голуб миру з добрими звістками! Хай мирним буде небо над Україною! Божих благословінь вашим родинам та впевненості у завтрашньому дні!

Як хочеться,

Щоб тихо ніч пройшла!

Як хочеться,

Щоб світлий день настав

Щоб Україна в мирі зажила,

І щоб ніхто, нікого не вбивав!!!

Віримо у ЗСУ!

Віримо у ПЕРЕМОГУ!

Немає коментарів:

Дописати коментар