вівторок, 10 вересня 2024 р.

До краю рідного душею пригорнись. (краєзнавчі посиденьки)

 

         Улюбленому місту, яке нещодавно відсвяткувало свій ювілей – 420 років з дня заснування та річницю визволення міста від нацистських загарбників, були присвячені краєзнавчі посиденьки, які відбулися в читальному залі Зіньківської публічної бібліотеки. В святковій залі зібралися ті, для кого Зіньків – це його маленька Батьківщина, хто стоптав тут не одну стежину, народився тут і став на крило, хто приїхав сюди колись і, закохавшись, залишився назавжди, ті, у кого ще тільки починається життєва дорога від отчого порогу. Цей захід став ще однією нагодою зізнатися в любові своєму місту, землі, на якій виріс,  наголосити за що ми цінуємо її та чим пишаємося, згадати всіх,  хто боровся і бореться сьогодні за її незалежність, принести шану всім, хто віддав своє життя за свободу та щастя рідного краю.






         Ініціативу працівників бібліотеки про організацію такого заходу підтримала  історик, знана краєзнавиця Леся Літвішко, яка давно закохана в наше місто і погодилася розповісти про його відомих людей, перегорнула сторінки вже виданих за її участі краєзнавчих видань та познайомила присутніх з новою книгою, яка готується до видання. 


         Все своє життя прожив у місті Федір Крохмаль, який поділився спогадами про зростання та юність на зіньківській землі. Став наш Зіньків дорогим і серцю Віталія Друмова, який проживає в місті з родиною з 1973 року. Кожен з них  побажав місту подальшого процвітання та розбудови.


         Свою любов до «маленької зірки з назвою Зіньків» висловлювала молодь – учні Зіньківського опорного ліцею №1 Литвиненко Ліана та Миколова Зоряна.



         В авторському виконанні лунали поезії наших поетів-краян: Ганни Литовець-Гайдаш, Лідії Педорченко, Майї Ландик, Ніни Вощинської.





Окрасою заходу стали також пісні у виконанні викладача  Зіньківської музичної школи ім. Порфирія Батюка Володимира Найди та учениці школи Лізи Ващук.



А ще наш зал притягував погляди прекрасними роботами зіньківських майстринь Світлани Кириченко, Надії Влох та  Лідії Петренко.

Дякуємо нашим відважним захисникам та захисницям за можливість жити в мирному місті, берегти та примножувати краєзнавчу криницю своєї рідної землі. 

 

































Немає коментарів:

Дописати коментар