вівторок, 5 грудня 2023 р.

Виставка-експозиція «Збройні сили України – слава, гордість, міць України»

 

Виставка-експозиція «Збройні сили України – слава, гордість, міць України»



Підніметься з руїн моя країна, бо мужності такої світ не знав

Ліна Костенко

 

Кожного року 6 грудня Україна святкує День Збройних Сил України. Це свято відзначається щорічно – у день прийняття 1991 року Закону України «Про Збройні сили України».

Цього року воно набуває особливого значення, бо ми всі віримо в нашу армію, яка наближає перемогу. Цей день присвячений всім українським військовослужбовцям, які служать або раніше служили в українській армії. Наші захисники та захисниці, увібрали в себе кращі національні військові традиції, які формувалися у важких, кривавих війнах і збройних конфліктах минулого. Сьогодні вони демонструють мужність, незламність, нескореність, волю та неабияке бажання перемогти ворога і гідно продовжують справу своїх дідів та батьків.

 Кожен українець дякує нашим воїнам  за віддану службу, достойний приклад незламності та любові до неньки України! А також щиро вдячні за те,  що більшість з нас  мають можливість прокидатися на своїй рідній землі, радіти простим речам і обіймати близьких.

Саме до цього свята в Зіньківській публічній бібліотеці оформлено книжкову виставку-експозицію «Збройні сили України – слава, гордість, міць України», де представлені матеріали розповідають про створення Збройних Сил України, про визначних військових нашого часу і виклики, з якими успішно справляється наше військо, публіцистичні, літературно-художні та інші видання з книжкового фонду нашої бібліотеки.


 

У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю героїв, які віддали своє життя за нашу благословенну українську землю. Вічна їм пам’ять! Вони боролися за мир та незалежність до останнього подиху, на їх честь називають вулиці, їм посмертно присвоюють звання Героя України, на їхньому прикладі підростає молоде покоління - тож їхній подвиг та жертовність ми не маємо права забути! Про відважних воїнів нашого краю можна ознайомитися в газеті «Вечірня Полтава» №44 від 1 листопада 2023 року та «Вечірня Полтава» №13 від 4 травня 2022 року.

 

            

Глибока подяка та шана нашим захисникам та захисницям, які вміло, відважно захищають наші суверенні кордони та мирне життя українців!

Дякуємо матерям, які виховали синів та дочок, котрі сміло обрали професію захисника, вдягли військову форму, і зараз, в умовах війни, на передовій, боронять нашу Землю! Дякуємо за їх титанічні зусилля, підтримуємо й показуємо нашу щиру вдячність кожному, хто виборює нашу Перемогу.

Незламної волі, надійного родинного тилу, богатирського здоров’я та звершення всіх мрій і побажань нашим доблесним українським воякам!

Слава ЗСУ!

Слава Україні! Слава її Героям!

Немає коментарів:

Дописати коментар