пʼятницю, 29 грудня 2023 р.

Степан Бандера: людина і міф.


         Історія України – одна з найбільш бурхливих, тривожних і кривавих серед європейських держав. Періоди спокою та розвитку за останні двадцять століть можна перерахувати по пальцях, зате війни, навали чужоземних завойовників, набіги і міжусобиці обчислюються сотнями  й тисячами.

                                              


         Українці як нація змогли вижити в пору найтяжчих випробувань і зберегти свою неповторну культуру тільки завдяки тому, що серед них зі століття в століття з’являлися видатні державні діячі і мислителі. Ті, хто змінював не тільки хід історії, але й свідомість сучасників, хто сіяв добре насіння людяності, гідності, любові до свого народу, хто зробив вагомий внесок у загальну духовну скарбницю України. Серед них - і Степан Бандера, ім’я якого увійшло в історію українського народу як символ боротьби за самостійну соборну державу.


         З нагоди 115-ї річниці від дня народження та вшановуючи пам’ять  видатного політичного діяча, наша книгозбірня підготувала перегляд літератури «Степан Бандера: людина і міф».

         До уваги користувачів книги: А.Клімова «Україна. Видатні постаті», «Вбивство Степана Бандери», Г.Яневського «Проект Україна», Г.Гордасевич «Степан Бандера: людина і міф», «Життя і діяльність Степана Бандери», «100 найвідоміших українців» та інші. В них висвітлюється життєвий і героїчний шлях борця за волю України, його значний особистий внесок у визвольний рух за незалежність, значення його політичної спадщини для прийдешніх поколінь та його роль в національному та духовному відродженні України.

          Тож запрошуємо всіх, хто цікавиться історією нашої держави, кому небайдуже її майбутнє, завітати до нашої книгозбірні. Адже особистість Степана Бандери - яскравий приклад високого служіння українській нації.

Немає коментарів:

Дописати коментар