пʼятниця, 15 вересня 2023 р.

«Надійна опора родинного кола» (до Міжнародного дня Батька)


 «Надійна опора родинного кола»

(до Міжнародного дня Батька)

Батько для кожного з нас - це вихователь, захисник, вчитель і друг, якому ми завдячуємо базовими вміннями, життєвими принципами та цінностями. На допомогу люблячого батька діти можуть розраховувати завжди, незалежно від того, скільки їм років,  а теплі згадки про цю найріднішу людину залишаються з нами на все життя і дарують підтримку в найтяжчі часи.

 Вшановувати батьків в окремий день прийнято у всіх країнах, при цьому національні дати можуть різнитися. Міжнародний день Батька в Україні щорічне свято на честь всіх татусів відзначають в третю неділю вересня.

Святкування у різних країнах відрізняється не лише датою, а й традиціями та звичаями. Кожен народ намагається по-особливому привітати усіх татусів, аби висловити свою вдячність та любов до них.

Наприклад, у Японії батькам дарують квіти. Червоні - особисто, а білі приносять на могилу. Символіка троянд присутня також і у США. Там їх носять біля серця, прикріплюючи червоні квіти, якщо батько живий і білі, якщо його уже немає на цьому світі.

В усіх країнах проводять різноманітні конференції та виступи, аби обговорити всю важливість батьківського виховання. Крім того, волонтери проводять акції, щоб допомогти батькам-одинакам. Деякі країни виділяють матеріальні кошти для дітей, які виховуються лише батьком.

Українці ще не сформували чітких традицій щодо святкування Дня Батька через те, що свято з’явилось у нас відносно недавно. Та ми можемо привітати наших батьків, зробивши їм гарний подарунок або просто сказавши теплі слова.

Для кожної людини батько є наставником та героєм, який ладний віддати життя аби нащадки роду жили у вільній та процвітаючій країні. Це свято особливо щемливе для України зараз, адже безліч наших батьків (як і матерів) зі зброєю в руках захищають нашу країну від російського ворога, забезпечуючи спокій і майбутнє своїх дітей, які з нетерпінням чекають їх вдома!

Через війну і вимушену міграцію багато родин досі залишаються розділеними. Тож День Батька 2023 в Україні сприймається дуже по-особливому. Бо тато є опорою і підтримкою, а мама - ніжністю і теплом, вони є невід’ємною частинкою кожного в житті, одним цілим, що створює весь всесвіт для дитини.

Аби краще збагнути почесну місію бути батьком та дізнатися про історію виникнення цього свята, пропонуємо завітати до нашої книгозбірні, де для татусів буде цікаво читати зібрану літературу - і впізнавати в історіях інших себе.

Книга Влада Головіна «Як бути класним татом. Історії та досвід відомих батьків» - це не чергова збірка порад, а яскраві історії хороших татусів. Вони не ідеальні, але живі та справжні. Для всіх, хто вже має дітей, і для тих, хто лише замислюється над цим, ознайомившись з книгою можна почерпати багато цікавого досвіду.

Тримаючись за сильну батькову руку, дитина робить свої перші кроки в житті. Спираючись на неї, йде в широкий світ. У родині вона вчиться шанувати свій рід, свою державу, берегти традиції своїх предків. Від повсякденної праці наших батьків, від їхньої відваги і мужності, сили і розуму наша Вітчизна набирається сили, стає квітучою. І житимемо ми у ній щасливо, тому що вони відстоять  її незалежність і славу, вони турбуються за її завтрашній день, своєю працею примножують її багатства. 

Бажаємо їм бути з нами якомога довше, щоб ми більше могли радувати їх і піклуватися про них, любити їх і спілкуватися з ними, адже цю можливість ми маємо не завжди! З Днем батька Вас, дорогі наші татусі! Бажаємо бути прикладом для сина і добрим чарівником для доньки, міцного здоров’я, МИРУ та ПЕРЕМОГИ УКРАЇНІ!!! 

Немає коментарів:

Дописати коментар