пʼятницю, 16 липня 2021 р.

Шляхами української державності

Шляхами української державності

Книжкова викладка літератури до 31-ї річниці прийняття

Декларації про державний суверенітет України

 

16 липня 1990 року Верховна Рада Української РСР абсолютною більшістю голосів прийняла Декларацію про державний суверенітет України, яка стала передвісником незалежності нашої держави.

У преамбулі документа підкреслювалося, що Верховна Рада УРСР проголошує суверенітет України, як «верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади республіки в межах її території, незалежність і рівноправність у зовнішній відносинах». У декларації було вжите словосполучення «українська нація», а також вперше прозвучало слово «відродження». Територія України проголошувалася недоторканою. Саме з того дня українська державотворча історія розпочала новий відлік.

Цій важливій даті в історії нашої держави була присвячена книжкова викладка літератури «Шляхами української державності», організована Зіньківською публічною бібліотекою імені В. Г. Короленка в читальному залі.

   Користувачі мали можливість ознайомитися із історичними нарисами вітчизняних і зарубіжних авторів, збірниками наукових праць, хрестоматіями, які висвітлюють цю доленосну подію в історії нашої держави й дають цілісне уявлення про основні віхи становлення її незалежності.




Немає коментарів:

Дописати коментар