четвер, 29 липня 2021 р.

Дякую тобі, друже, що ти у мене є!

 Дякую тобі, друже, що ти у мене є!

(перегляд літератури до Міжнародного дня дружби)




Дружба - це одне з найважливіших почуттів людини, вона ж є дуже важливою та цінною. Вона допомагає нам впоратися з проблемами, робить нас кращими, сильнішими, витривалішими.

30 липня світова спільнота відзначає Міжнародний день дружби. Свято це зовсім молоде. Лише  2011 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію про проведення Міжнародного дня дружби між державами, культурами та всіма людьми на Землі. «Дружба між народами, державами, культурами і окремими особами може надихнути на зусилля із забезпечення миру і дає можливість побудувати мости між суспільствами, які шанують культурну різноманітність», - наголошується в документі.

Сьогодні такі унікальні людські взаємини як дружба виступають справжнім двигуном толерантності, зміцнення життєствердних ідей, обміну культурними традиціями і досягнень в ім’я розвитку та миру…

З цієї нагоди в Зіньківській публічній бібліотеці експонується перегляд літератури «Дякую тобі, друже, що ти у мене є !». Для користувачів   бібліотеки підібрані книги найкращих вітчизняних та зарубіжних письменників, які розповідають що таке дружба, що в ній головне, як вона цінувалася в різні епохи. Ця добірка книжок не залишить нікого байдужим, кожен читач знайде для себе головну книжку про те, як знайти справжніх друзів, і зрозуміє, що дружба - це взаєморозуміння, щирість і довіра, спільні інтереси.



Тож сьогодні обов’язково привітайте своїх друзів та близьких з Міжнародним днем дружби та побажайте їм щастя, миру та взаєморозуміння.

Немає коментарів:

Дописати коментар