середу, 7 жовтня 2020 р.

Осінь не жаліє кольорів, а ми фантазії!

 Осінь не жаліє кольорів, а ми фантазії!
Книжкова виставка – експозиція.

     Осінь золота і прекрасна, багряна і багата, красива і щедра прийшла до нас на Зіньківщину… Вона тішить нас своєю красою. Дарує нам яскраві барви дерев, буяння квітів. Насолодитися осіннім днем, відчути тепло сонячних променів прийшли жителі міста в дитячий парк.  Працівники Зіньківської ЦРБ організували для них книжкову виставку в читальному залі під відкритим небом саме про цю пору року - «Осінь не жаліє кольорів, а ми фантазії!».


Адже  осінь – це час сезонних робіт з підготовки саду до зимового спочинку. Час висаджування нових дерев і кущів. Час проведення формування живих парканів. Уваги потребують і газони на присадибних ділянках. Тому ми і вирішили, що така література допоможе нашим землякам дізнатися багато нового.

          Садівники-любителі мали можливість дізнатися скільки потрібно фантазії, почуття простору, щоб реалізувати свої ідеї по створенню саду  своєї мрії, про економні варіанти оформлення садових доріжок, містечок для відпочинку, ознайомившись із журналом «Сад – город», газетами «Садівник і городник»,  «Дачник» та  книгою «Садовые самоделки».


       Привернув увагу зіньківчан журнал «Мой прекрасный сад», який подарували користувачі бібліотеки. Це найпопулярніший в Європі  журнал по озелененню будинків за містом, дач, оформлення живих огорож, садів, формування квіткових дуетів для балконів і терас.

    Про особливу чарівність осінніх квітів, які поповнюють садову палітру, про створення композицій з осінніх квітів, про дизайнерське мистецтво висаджування квітів на дачній ділянці дізнавалися, гортаючи журнал  «Квіти України» та книги  про садові квіти.



       Зацікавила краян інформація про ідею флористів України по створенню найбільшого  квіткового килиму із живих квітів у вигляді державного прапора України, яка була опублікована в газеті  «Сільський вісник».(фото)

     Про загадкову гостю зі Сходу - хризантему, що полонила серця квітникарів фантастичним розмаїттям видів і сортів, форм і розмірів, кольорів, про тривале і яскраве цвітіння восени у  саду, про квіткові композиції із цією чарівною квіткою, що приємно тішить своєю красою, читали  в періодичних виданнях -   «Сільський вісник», «Дім. Сад. Город». Дізнавалися про модні тренди, композиції з різних декоративних рослин, садіння цибулинкових квітів.

     Зацікавили зіньківчан і нові сорти яблук, груш, помідорів, моркви, буряка, гарбузів, про які розповідалось на сторінках журналів «Огородник» та «Дім. Сад. Город».

   Сподіваємося, що такі зустрічі в читальному залі під відкритим небом  не останні і ми з вами знову зустрінемося, але з книгами іншої тематики.

      Усіх зіньківчан, наших користувачів, запрошуємо в читальний зал бібліотеки, який працює з 9 до 18.00 і в суботу та неділлю також. Чекаємо на Вас!



Немає коментарів:

Дописати коментар