четвер, 15 жовтня 2020 р.

Перевидання книги Дмитра Нитченка «Від Зінькова до Мельборну»

 22 лютого 2020 року виповнилося 115 років від дня народження Дмитра Нитченка, нашого видатного письменника-земляка, педагога, видавця, літературного і громадського діяча, що більшу частину свого життя провів на далекому Австралійському континенті.

Нещодавно всі бібліотеки ЦБС отримали його книгу «Від Зінькова до Мельборну», яку за фінансової підтримки районної ради було перевидано у 2019 році. Дана книга – це хроніка життя великого українця, тут описана і історія Зіньківського краю, творчість і долі багатьох українських письменників і поетів, з якими довелося зустрічатися Д. Нитченку.

Д. Нитченко у 1991 році, уже в поважному віці, після понад чотирьох десятирічь вимушеної розлуки відвідав Україну, рідні полтавські землі.

Він – Лауреат літературної премії імені Лесі Українки та премії імені Григорія Сковороди за книгу «Від Зінькова до Мельборну», член Національної спілки письменників України з 1991 року.

Відрадно, що дана книга стала переможцем 21-го загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання» в номінації «На видноті усього світу».

Тож не проходьте повз, заходьте до бібліотек, повніше знайомтеся з творчістю видатних земляків!

Немає коментарів:

Дописати коментар