четвер, 25 червня 2020 р.

Виставка-застереження «Обережно, наркотик»


Наркоманія! Скільки смертей за цим словом, скільки болі і поламаних життів. І не відомо, скільки ще людей забере з собою в нікуди ця страшна хвороба сучасного світу. Історія боротьби з наркотичною залежністю в світі нараховує близько ста років. Але навіть через століття людство далеке від вирішення цієї глобальної проблеми.

         Основна частина наркозалежних – це підлітки  і молодь, які набагато слабкіші психологічно ніж дорослі. Причому спробувати наркотики часом пропонують «найближчі друзі». Серед молоді нерідко побутує думка: « Якщо раз спробувати наркотики задля цікавості, то в цьому  немає нічого жахливого». Це дуже небезпечна помилка, адже спробувавши раз, дуже важко від них відмовитися. Тому й тривалість життя людей, які вживають наркотики в молодому віці часто не перевищує 30-35 років.
         Однією з причин поширення наркоманії є дефіцит знань про наркотики та їх вплив   на організм  людини. У багатьох склалося неправильне уявлення про наркотики.  Люди помиляються, вважаючи наркоманію розвагою, що відносить у світ приємних відчуттів. Вони навіть не підозрюють яку небезпеку приховують у собі ці «задоволення», які наслідки спричиняють нешкідливі на перший погляд захоплення і до якої життєвої трагедії вони призводять.
         26 червня, в міжнародний день боротьби проти зловживання наркотиками та їх незаконним  обігом, на абонементі районної бібліотеки для дорослих розгорнуто виставку-застереження «Обережно, наркотик». На ній представлена науково-публіцистична література про наркотики, їх шкоду для організму людини, застереження та поради лікарів і людей, які вживали наркотики та знайшли в собі сили подолати цю недугу. Запрошуємо всіх небайдужих користувачів завітати до нашої книгозбірні та ознайомитися з представленою літературою.
         Ми всі зустрічаємося з труднощами в житті, шукаємо задоволення і щастя. Та юнаки і дівчата! Подумайте над тим, що чекає вас попереду, якщо ви будете вживати наркотики. Адже підступність їх у тому, що розплата неминуча.
         Пам’ятайте! Лікувати наркоманію дуже важко. Не дозволяйте себе обдурити і заманити в лабіринт, з якого можна ніколи не знайти виходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар