середу, 20 лютого 2019 р.

Рідний голос, рідне слово – все народжене з любові.


      Гра – турнір

« Рідний голос, рідне слово – все народжене з любові.»

Мова – духовний скарб народу. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен з нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб – мова.

            У читальному залі районної бібліотеки для дорослих пройшла Гра – турнір « Рідний голос, рідне слово – все народжене з любові, присвячене Міжнародному дню рідної мови. Ведучі заходу бібліотекарі Ольга Бєдоєва і Валентина Зеленська ознайомили користувачів з шляхом становлення української мови від давнини до сьогодення. А потім розпочалася гра,учасники якої, учні опорного закладу « Зіньківська спеціалізована школа 1-3 ст. №1», мали змогу перевірити свої знання рідної мови у конкурсах та вікторинах: « Розминка», « Хвилинка», « Допиши фразеологізми», « Народознавчий турнір», « Сторінками рідного фольклору», « Показуха», « Знавці української пісні», « Криниця мудрості».
 


            Вони не тільки брали участь к грі – турнірі, а й дізналися, якою величною та багатогранною є наша українська мова. Адже сьогодні вона відроджується, звучить в народній пісні, у всіх куточках світу, де живуть українці. Бо недарма говориться, що без мови немає народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар