вівторок, 19 лютого 2019 р.

Що таке правова відповідальність?


Правовий компас

"Що таке правова відповідальність?"

         Саме так називалося чергове заняття клубу «Феміда», яке було присвячене застереженню учнівської молоді від правопорушень,  їх відповідальності  перед законом.

         Що змушує неповнолітніх переступити букву закону та установлені в суспільстві моральні норми говорила заступник начальника слідчого відділення Зіньківського відділення поліції  Юлія Шум. А ще зупинилась на кількості правопорушень в районі, наголосила на відповідальному відношенні підлітків до своїх дій в суспільстві.


          Щоб донести до дітей думку про те, що крадіжки, хуліганство серед неповнолітніх  - це суспільне зло,  були використані відеоролики «Булінг в школі», «Селфі на вагоні поїзда»,  «Діти за гратами».


          Наскільки  зацікавила  ця тема  учнів, свідчив діалог, який відбувся між  дітьми, ведучою заходу Лідією Колошою та гостею заходу Юлією Шум. Говорили  наскільки небезпечні  екстремальні селфі для підлітків, про булінг в школі, про випадки шахрайства та смертельні ігри в Інтернеті.


       Сподіваємось, що чергове засідання клубу «Феміда» допоможе підростаючому поколінню відповідально ставитися до своєї поведінки в суспільстві, прислухатись до думки батьків, вчителів, представників старшого покоління, адже за всі незаконні дії доведеться відповідати перед законом. 

Немає коментарів:

Дописати коментар