пʼятницю, 21 квітня 2017 р.

« ПІД ЧАРІВНІ ЗВУКИ БАЯНА».

МУЗИЧНО - ПОЕТИЧНА АКВАРЕЛЬ« ПІД ЧАРІВНІ ЗВУКИ БАЯНА».

Музика! Споконвіку вона супроводжує людину. Ясним сонячним днем і погожої  зоряної ночі, ранніми осінніми вечорами та весняними ранками музичні звуки були разом з родиною, з її радощами і печалями, буднями і святами. Будь – яку музику ми сприймаємо серцем.  Та всі ми розуміємо, що якби не було музичних інструментів, не було б і музики. Без чарівної скрипки, аристократичного фортепіано, душі українського народу – бандури – не почули б ми чарівних звуків музики. Серед багатьох інструментів, що здобули світову популярність і визнання, особливе місце займає баян – Один з найулюбленіших народом інструмент.

         20 квітня у Зіньківській дитячій музичній школі відбулася зустріч з талановитими музикантами: С,О, Храпачем -  педагогом по класу баяна і його учнем – Віталієм Шкурпелою, у рамках музично – поетичної акварелі « Під чарівні звуки баяна». 

Ведучі заходу бібліотекарі Ольга Бєдоєва і Валентина Зеленська     розповіли присутнім гостям про роль музики в нашому житті, історію створення баяна та його використання в сучасній музиці.

         А потім на сцену вийшов баяніст Віталій Шкурпела  - і полилась музика. Протягом вечора звучали класичні твори, пісні воєнних років, музика із кінофільмів і мультфільмів, українська народна і сучасна музика. З яким захопленням глядачі спостерігали за віртуозною грою на баяні молодого музиканта і ще довго не відпускали його зі сцени.

         По закінченні заходу глядачі подякували Віталію за чудовий настрій і можливість насолодитися прекрасним.  А ведучі подякували гостям за хороші слова і побажали всім присутнім, щоб гарна чарівна музика завжди лунала в їх серцях.

Немає коментарів:

Дописати коментар