пʼятницю, 28 квітня 2017 р.

Семінар бібліотечних працівників

Семінар бібліотечних працівників

         Черговий семінар бібліотечних працівників району було присвячено темі зв’язків публічної бібліотеки з громадськістю. Відомо, що бібліотека сама по собі існувати не може. Імпульс її розвитку – у зв’язках з громадою, на території якої вона знаходиться.

         Консультацію як залучити кошти субвенції сільських рад для розвитку бібліотек надала бухгалтер відділу культури, туризму, молоді та спорту райдержадміністрації Ольга Кулик. 

Виступ директора ЦБС Наталі Тоцької ґрунтувався на плідній співпраці публічних бібліотек з громадськістю задля просування читання і книги. Було оголошено підсумки районного етапу обласного конкурсу молодіжної творчості «Наша спадщина» та вручено грамоти переможцям, а також ознайомлено з новими конкурсами, в яких прийматиме участь ЦБС.

         Життя не стоїть на місці, постійно змінюється, відповідно змінюються і  процеси бібліотечної галузі. Консультації по змінах до Макету систематичної картотеки статей для сільських бібліотек Полтавської області, Положення про систему каталогів та картотек сільської бібліотеки та Паспорти до них надали зав.методично-бібліографічним відділом ЦРБ Зінаїда Максименко та зав.відділом комплектування і обробки літератури ЦРБ Віра Твердохліб. Досвідом роботи по зв’язках з громадськістю поділилися: зав.відділом обслуговування ЦРБ Лідія Колоша, в.о. директора Зіньківської РДБ Лариса Верьовка, зав.Опішнянською масовою бібліотекою-філіал Валентина Киричок, зав. Бобрівницькою бібліотекою-філіал Юлія Гавриш, бібліотекар І категорії Човно-Федорівської бібліотеки-філіалу Надія Мажара, бібліотекар І категорії Волошківської бібліотеки-філіалу Надія Деркач.

Немає коментарів:

Дописати коментар